8 Adımda Bilgisayar Hızlandırma // Mapzilla Farkıyla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mapzilla

Adanmış Üye
23 Eyl 2016
7,205
13
Evet Bilgisayarlarınız Gün Geçtikçe Yavaşlamaya Devam Eder.Bunu Engellemenin Bir Sürü Yolları Vardır.Hadi Bunlara Yakından Bakalım.

1 - ) Harddisk'te Parçalanan Dosyalar

Evet Bunun İçin Önereceğimiz Program SmartDefrag 5. Bu Program Sayesinde Harddisk'inizde Parçalanan Dosyaları Hızlıca Birleştirip , Mükemmel Bir Hız Kazandırır.



2 - ) Msconfig Ve GUI Önyüklemesi

Windows + R Tuşu İle "Çalıştır" ' ı Açtıktan Sonra msconfig Yazıyoruz.Karşımıza Gelen Pencerenin Üstünde "Önyükleme" Seçeneğine Geliyoruz."GUI Önyüklemesi" Yok Seçeneğini İşaretleyip."Zaman Aşımı" ' nı 10 Saniye Yapıyoruz.Tekrar Msconfig'de Pencerenin Üstünde "Başlatma" Seçeneğine Geliyoruz.Gereksiz Program Ve Uygulamaların Yanındaki Tiki Kaldırıyoruz.Bunları Yaptığımızda Bilgisayar Daha Hızlı Açılacaktır.



3 - ) Kullanıcı Hesabı Denetimini Kapatma ( UAC )

Başlata Kullanıcı Hesabı Denetimi Yazıyoruz.Karşımıza Gelen Pencereden Basamağı En Alta Alıyoruz.Bunu Yaptığımızda Bilgisayar Hem Hız Kazanıyor Hemde Bir Programı Açtığımızda Soru Sormuyor.



4 - ) Gereksiz Hizmetler

Gereksiz Hizmetler Görev Yöneticisinde RAM Yiyebilir.Bunun İçin Başlata Veya Çalıştıra services.msc Yazıyoruz.Aşağıdaki Fotoğraftaki Gibi Ayarları Yapıyoruz.



5 - ) Gereksiz Anti-Virüs Programları

Bilgisayarınızda 1 Antivirüs Yeterlidir.Eğer Çok Anti-Virüs Varsa Sisteminizin Kasması Normaldir.



6 - ) Kasa Temizliği & Termal Macun

Bilgisayarınızın İçi Tozlanmış Olabilir.Tozlar Yüzünden Mavi Ekran Veya Yavaşlama Sorunları Ortaya Çıkabilir Ve Bir Yavaşlamanın Nedenide İşlemci Isısıdır.İşlemciye Termal Macun Sürerseniz Bilgisayar Hem Hız Kazanır Hemde Isınma Problemi Ortadan Kalkar.



7 - ) Grafik Düşür Hız Kazan

Bilgisayar > Sağ Tık > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Ayarlar

Bu Yerde En İyi Performans İçin Ayarla Dediğimizde Grafik Düşecektir Ama Bilgisayarda Hızlanacaktır.



8 - ) Bakım Programları

Evet Bakım Programları Tarayıcı Geçmişi , Çerezleri , Gereksiz Dosyaları , Kayıt Defterini Temizleyen Güzel Uygulamalardır.Benim Önerdiğim Küçük Bir Program Olan CCleaner'dir.

 

emirbydnz

Katılımcı Üye
27 Haz 2016
477
0
Eline emegine saglık dostum...
Dostum birde smart defrag programının ürün anahtarını atabilir misin çalışan
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.