Benim 8 senelik bi radeon hd 3400 üm var.İdare ediyodu ama artık yetmiyor bende oc yapmaya karar verdim.Catalyst Control Center deki amd overdrive yi kullandım.Otomatik ayarlamasını seçtim çekirdek saat hızını 600 mhz den 780 mhzye ayarladı (max 800 mhx görünüyor) bellek hızını 400 mhzden 550 mhzye ayarladı (max 800 mhz yine).Ayarlama esnasında kart max 94-95 derece kadar ısındı.Boşta iken 69 derece sıcaklıkta.Amd overdrive kendi otomatik ayarladıktan sonra bir oyunda denedim.Kasma sıkıntısı özle görülür biçimde azaldı.Ancak yaklaşık 10 saniyede bir donup ekranın özellikle kenarlarında değişik şekiller oluşuyor bi an ve ekran kararıyor.2-3 sonra normale dönüyor fakat tekrar ediyor durmadan.Bende ekran kartı zarar görür diye eski haline çevirdim sıkıntı kalktı ama performans da düştü.Sorum bu ekranın gitmei karta aşırı yüklenildiğinin göstergesi mi ve zarar verebilir mi karta? Bir de oc yi nasıl yapmalıyım yardım edin lütfen.
Edit:Sistemin kalanı şöyle: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 Ghz 3 GB Ram ve yeni kart-pc alacak durumda değilim.
Edit:Sistemin kalanı şöyle: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 Ghz 3 GB Ram ve yeni kart-pc alacak durumda değilim.