Öyle demesininde kendince haklı gerekçeleri var 5 dakikanı ayırıp okursan sevinirim. Bende okudum.
1896 yılında Avrupa anti semitizmine tepki olarak gelişen siyonizmin fikir babası olan Theodore Herzl o yıllarda Osmanlı toprakları içerisinde bulunan Filistin bölgesinde bölge dışında bulunan ve mal edinmesi yasak olan Yahudilere toprak vermesi talebi ile dönemin padişahı II.Abdulhamid'e talepte bulunmuş, cevap olarak ''Ben bir karış dahi olsa toprak satmam. Zira bu vatan bana değil, milletime aittir
Devlet-i Aliye bana ait değil, Türk milletinindir. Ben onun hiçbir parçasını veremem... Benim imparatorluğum parçalandığı zaman, Filistini karşılıksız ele geçirebilirler. Fakat yalnız bizim cesetlerimiz parçalanarak, bu ülke taksim edilebilir. Ben, canlı bir beden üzerinde ameliyat yapılmasına asla müsaade edemem.'' demiş ve konuyu kapamıştır...
Herzl'in ölümünden sonra siyonistler neresi olursa olsun İsrail devletinin kurulması için çalışmalara başladılar ve İngiliz sömürgesi olan Mısır ile görüşmeler yapıldı ve bugünkü Kenya toprakları önerildi
Bu bağlamda Arjantin, Kanada, Teksas gibi seçenekler üzerinde de duruldu. 1918 de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması ile birlikte tüm Filistin Britanya kontrolüne bırakıldı
Neden? Çünkü Araplarla birlikte hareket eden Filistinliler, İngilizlerin yanında yer almış ve Osmanlı'ya savaşta ihanet etmişlerdi
Bu dönemden önce zaten Yahudilere kendi topraklarını Osmanlı'dan gizli satış uygulamaları yapmışlar, İngiliz mandasından önce zaten Filistinlilere ait toprakların büyük bir kısmı Yahudilere tapu satışı ile geçirilip büyük çoğunluğu onlara tescil edilmişti
Şimdilerde yaşadıkları o zulüm olarak niteledikleri yaşamın aslında kendi ihanetlerinin bir sonucu olduğunu tüm Filistin halkı bilmelidir... Biz kendi coğrafyamızda her zaman ezilen halk olarak nitelediğimiz bu insanlar, 2009 yılında Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın Kuzey Kıbrıs Rum kesimi ziyaretinde Kıbrıs Rum tezlerini tamamen desteklediğini açıklamasını ve Kıbrıs Rumlarındır! diyen söylemlerini, Asala Terör örgütünü destekleyen Hamas'ı, PKK'ya ilk silah yardımını yapan Filistin Kurtuluş Örgütü'nü unutmuş görünüyoruz...
Bütün bu olanlara rağmen hala Gazze, Filistin söylemleri ortalıkta geziyor.. Urumçi'de katledilen Uygur Türklerinin kimse ne yaşadığını konuşmuyor
Yıllardır orada acı ve göz yaşı var. Müslüman ise asıl öz evlatlarımız, kanımız canımız, genlerimizi paylaştığımız o insanlar acıyı yaşarken, silahları korumak adına çocukları bile canlı kalkan olarak kullanan Hamas'a mı üzülüyoruz?! Osmanlı'yı sırtından vuranlara mı? Yoksa İsrail, kahrolsun siyonizm söylemleri ile daha çok oy alınacağını hesaplayarak mı hükümetimiz kınama gönderiyor Çin ile ilgili tek kelime edilmezken.. Yoksa Şanghay Beşlisi hayalleri ile gelecek plandığı için mi Çin'e karşı çıkılmıyor?