Herkese merhaba Tht Ailesi bugün yapay zeka ile bir uygulama yaptığımızda bunu nasıl yerelde çalıştırabiliriz onu anlatacağım ben CachyOS kullandığım için onun üstünden anlatacağım siz işlemleri kendi işletim sistemlerinize göre uyarlayabilirsiniz. Konuya geçelim;
İlk önce uygulamayı geliştireceğimiz siteye giriş yapıyoruz ben Google Ai Stüdyoyu kullanıyorum. https://aistudio.google.com/apps
Daha sonra ne ile ilgili uygulama yapmak istiyorsanız prompt olarak yazın.

İsterseniz sol tarafta bulunan sohbet penceresinden uygulamanıza ek özellikler ekleyebilir yada değişiklik yapabilirsiniz. Daha sonra uygulamayı bilgisayarımıza indiriyoruz.

Uygulamanın çalışması için Node Paket Yöneticisi'ni bilgisayarımıza kurmamız gerekiyor. Terminali açarak Arch tabanlı dağıtımlar için

Daha sonra

Gördüğünüz gibi local ve network için gerekli adresleri verdi biz bugün localde çalıştıracağız uygulamayı. Bize vermiş olduğu bağlantıyı açıyoruz.

Ve görmüş olduğunuz üzere uygulamamız başarıyla açılmıştır.
İlk önce uygulamayı geliştireceğimiz siteye giriş yapıyoruz ben Google Ai Stüdyoyu kullanıyorum. https://aistudio.google.com/apps
Daha sonra ne ile ilgili uygulama yapmak istiyorsanız prompt olarak yazın.

İsterseniz sol tarafta bulunan sohbet penceresinden uygulamanıza ek özellikler ekleyebilir yada değişiklik yapabilirsiniz. Daha sonra uygulamayı bilgisayarımıza indiriyoruz.

Uygulamanın çalışması için Node Paket Yöneticisi'ni bilgisayarımıza kurmamız gerekiyor. Terminali açarak Arch tabanlı dağıtımlar için
sudo pacman -S npm komutunu çalıştırıyoruz. Daha sonra terminalden uygulamamızın olduğu klasöre giriş yapıyoruz örnek olarak cd Masaüstü/bütçe-takip-uygulaması klasörüne giriş yapıyorum.
Daha sonra
npm run dev komutunu çalıştırıyoruz ve bize uygulamayı kullanmamız için gereken adresi veriyor.
Gördüğünüz gibi local ve network için gerekli adresleri verdi biz bugün localde çalıştıracağız uygulamayı. Bize vermiş olduğu bağlantıyı açıyoruz.

Ve görmüş olduğunuz üzere uygulamamız başarıyla açılmıştır.