Algoritma//Temel Programlamaya giriş.. Bölüm 5

PROGRAMLAMAYA GİRİŞ

Programlama, günlük hayattaki genel ve özel problemlerin makinelere tanıtılması, öğretilmesi ve öğretilen çözüm yolları ile sonuca ulaştırılmasını sağlamak amacıyla kullanılan teknik bir birimdir. Programlama, problemin tespiti ile başlayıp ürünün elde edilmesi, dağıtılması ve bakım süreçlerinin tamamı bir süreç olarak düşünülebilir.

NEDEN PROGRAMLAMA İLE UĞRAŞMALIYIZ?

☼ Veri işleme

☼ Hız

☼ Süreklilik

☼ Gelişime Açık

PROGRAMLAMA DİLLERİ

Bilgisayar programlama dili adı verilen belirli bir söz dizimsel, kuralları tanımlanmış olan talimatlar dizisini anlayabilir. Bu noktada programlama dillerinin kullanılması zorunlu hale gelir. Bir programlama dili, bir programcının bir görevi yada bir problemi bilgisayar tarafından anlaşılabilir hale getirmesini ve yürütmesini sağlamak amacıyla kullanılır.

DİLLER;

Doğar —> Büyür —> Gelişir —> Ölür

KOD NEDİR?

Kod yazmak bir talimat dizesi yazmaktır. Bir başka ifade ile, bilgisayara yapılacaklar listesi sunmak üzere kullanılan bir talimatlar dizesidir. Bu talimatlar dizesi, farklı platformlar üzerinde farklı diller kullanılarak gerçekleştirilebilir. İlgili tanımlama son derce detaylı, net ve belirli bir mantıksal dizilim içerisinde gerçekleşir.

PROGRAMLAMA DİLLERİ İLE NELER YAPARIZ?

✤ Programlama

✤ Web Geliştirme

✤ Mobil Geliştirme

✤ Oyun Geliştirme

✤ Otomasyon Geliştirme

☞ Bununla birlikle, programlama ile donanımın birleşimine bağlı olarak eğitimden finansa, bankacılıktan savunma sistemlerine, otomotivden tekstile her alanda yapılabilecek sayısız ve limitsiz projenin olduğu söylenebilir.

☞ Bu açıdan programlamayı geleceğin mesleği yada meslekleri geleceği olarak tarif edebiliriz.

BİR PROGRAMLAMA DİLİNİ ÖĞRENMEK

➽ Temel seviyede dijital okuryazarlık.

➽ Platform seçimi.

➽ Bol bol çalışma ve pratik.

PLATFORM SEÇİMİ

► Teklonoji ekseninde bir işi yapmanın pek çok alternatif yolları vardır.

► Bu anlamda, bugün işletim sistemlerinden mobil sistemlere, IDE’lerden programlamaya oldukça zengin bir çeşitlilik vardır.

PLATFORM SEÇİMİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

♡ Platformun ilgilendiğiniz problemlere ait kütüphaneleri olması. Burada küçük bir alt başlık açmak istiyorum. Kütüphane nedir ilk onu açıklayalım.

KÜTÜPHANE; Alana özgü hazır yapıları bize sunan fonksiyondur.

Mesela; C dilinde bir program yazdığımızı düşünelim, ve ekrana yazı yazdıralım burada include.h kütüphanesini kullanırız ve printf ile yazdırrız.

♡ Ücretsiz olması.

♡ Yaygın olması.

♡ Platform bağımsız çalışabilmesi.

♡ Zengin bir dökümantosyana sahip olması.

♡ Gelişmiş bir tümleşik geliştirme ortamı sunması.

NEDEN PROGRAMLAMA ÖĞRENMELİYİM?

∞ Nitelikli iş gücü ihtiyacı.

∞ Özel iş imkanları.

∞ Özel otomasyonlar geliştirmek, özel web siteleri tasarlamak, e-ticaret yapmak, e-eğitim yapmak gibi yeni iş alanları.

∞ GELECEĞİ KODLAMAK.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.