AMD CEO'su Lisa Su, Yaklaşan Zen 3 İşlemcilerden Umutlu

LosT

Yaşayan Forum Efsanesi
5 Şub 2015
8,117
31
-
Ryzen-Lisa-Su-963x642.jpg


4dKDtQ.png


AMD CEO’su Lisa Su, Yaklaşan Zen 3 İşlemcilerden Umutlu

Yayınlanan yeni bir videoda AMD CEO’su Lisa Su, şirketin yeni nesil Zen 3 mikro mimarisinin bu yıl piyasaya çıkacağını bir kez daha üstüne basarak doğruladı. Ryzen 3000 XT serisinin resmi lansmanı sırasında konuşan yönetici, 7nm üretimine atıfta bulunarak 7/7 şeklinde bir söylemde bulundu. Yani 7nm üretimine dayanan iki farklı ürün grubundan bahsetti.

Bu ürünlerin ilki bildiğimiz gibi ‘Vermeer’ kod adına sahip olan Ryzen 4000 serisi masaüstü işlemciler. Ancak ikinci grup, yine Zen 3 mikro mimarisi ile geliştirilen EPYC Milan sunucu işlemcileri olabilir. Bu noktada bir parantez açacak olursak, 7nm üretiminden çıkan RDNA 2 GPU mimarisinin akıllara geldiğini söyleyebiliriz. CEO’nun konuşmasından bazı satır başları;

“Bildiğiniz gibi Ryzen ile kullanıcılarımız ve hayranlarımız için mümkün olan en yüksek performansa ulaşmak için bir yolculuğa çıktık. Zen 3 ise tam olarak bunu ifade ediyor. Zen 3, bu yıl piyasaya sürülmek kaydıyla laboratuvarlarda harika görünüyor. Yeni işlemcileri duyurmak için yoldayız ve bu konuda size daha fazla bilgi vermek için sabırsızlanıyorum.”

4dKDtQ.png


Lisa-Su-1-640x292.jpg


Ryzen 4000 işlemciler, TSMC’nin gelişmiş 7nm teknolojisiyle (muhtemelen EUV) üretilecek. Vermeer hakkında önemli IPC kazançları ile geleceğini birçok kez duymuştuk. Böylece Intel’in 14nm üretimini hem iş hem de oyun tarafında tamamen geride bırakmak üzere bazı geliştirmeler yapılacak. Resmi duyuru için bir tarih bilgimiz olmasa da yeni Zen 3 mimarisinin Eylül ayında tanıtılmasını bekliyoruz.

4dKDtQ.png


Kaynak
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.