Android Cihazlara Root Yapma

mustafageyik1905

Yeni üye
24 Tem 2013
35
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar şimdi size Android cihazlarınıza nasıl root atacağınızı öğretecem.



Root Nedir ?
Bilgisayarlarımızda genelde Windows işletim sistemi kurarız ve onu kullanırız. Windows'da da hepimiz biliyoruz ki temel iki hesap türü var.Bir tanesi Administrator. Administrator, bilgisayardaki tüm özel ayarları görür ve dosyalara tam erişim sağlar. İstediği kullanıcının istediği dosyayı görmesini ve görmemesini sağlar. Kısaca bilgisayarın patronudur.
Linux işletim sistemlerinde de Administrator'un karşılığı Root hesabı. Root yetkileri olmayan bir kullanıcı hesabı, cihaz üzerinde belirlenen hiç bir şeyi değiştiremez. Telefonlarımızda da telefon üreticileri Root ayarlarını bizlere kitliyorlar ve telefona tam kontrol sağlamamızı engelliyorlar. Peki Android'de neden Linux'deki terimler kullanılıyor derseniz, Android Linux tabanlı bir işletim sistemi.
Root Yetkisini Aldığımda Ne Olacak ?
Root yetkisini eline alan kullanıcı, cihaz üzerindeki herşeyi kontrol edebilir. Aşağıya tek tek sıralıyorum.
-Telefonunuza ya da tabletinize, özelleştirilmiş ROM kurabilirsiniz.
-Telefonunuzun titreşim ayarları, ekran ayarları, işlemci hızı, gizli dosyaları, ses şiddeti ayarı, flaş ışığı yükseltmesi, kamera yazılımları gibi her türlü noktasını özelleştirebilirsiniz. İşte Linux'un sınırsız dünyası bu.
-Cihazınızı Root ettiğinizde, Market'teki Root'lu programları kullanabilirsiniz. Ekran görüntüsü almak ve ekranın videosunu çekmek gibi yüzlerce Root'lu programı kullanabilirsiniz.
-Düşük hafızalı bir telefonunuz var. O telefondaki hafıza kartını, A2SD EXT yaparak, programların oraya yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Hatta başka scriptler ile beraber telefonun dahili hafızası ile ext bölümün hafızasını birleştirebilirsiniz.

Yüklemeniz gereken uygulamalar

Android SDK.
(Yüklü değilse) Java paketi.
Bilgisayarınıza telefonunuzun sürücülerini tanımlamak için HTC Sync Manager.(Bu Telefonun Markasına göre değişir örn; Huawei için Hi Suite.
Fastboot.
R1-Htcone-Superboot.zip
Android File Transfer

1-)Öncelikle telefonumuza bilgisayarımız üstünden komut vermemizi sağlayacak Fastboot uygulamasını kuralım.

İndirdiğiniz Androidv4-fastboot.zip dosyasını açın. Terminal uygulamasını çalıştırın (Applications / Utilities altında bulabilirsiniz). ZIP dosyasının oluşturduğu klasörün içindeki ADB-Install-Mac.sh dosyasını Terminal ekranının içine sürükleyip bırakın ve sorulduğu zaman Mac OS X şifrenizi girin. Böylece Fastboot’u yüklediniz ve bir komut olarak tanımladınız.

2-)Telefonunuzun şarj seviyesinin en az yüzde 60 olduğuna emin olun! Bu önemli bir ayrıntı. Sakın gözardı etmeyin.
Telefondaki verilerinizin bir yedeğini alın. Bunun için HTC’nin ayarlar bölümündeki Backup & Reset özelliğini kullanabilirsiniz.
Çektiğimiz Android SDK, HTC Sync Manager, Android File Transfer ve Java uygulamalarını yükleyin.
Telefonunuzu kapatın.
Telefon kapalı durumdayken sol üstündeki açma/kapama düğmesi ve sağ tarafındaki ses kısma (alt) düğmesine birlikte basılı tuturak açın. Açıldıktan sonra TUŞLARA BASMAYA DEVAM EDİN. Telefon yeniden başlayacak ve karşınıza beyaz zeminli farklı bir ekran gelecek

3-)ÖNEMLİ: Bu işlemlerin herhangi bir anında telefonunuzun Fastboot menüsüne giremezseniz ya da bir şekilde ekran kilitlenirse (saçma gelecek ama) telefonun ekranını parlak bir ışık altına tutup (mesela bir masa lambası) açma-kapama ve ses kısma düğmesine basılı tutarak yeniden başlatabilirsiniz. Çok garip -ve komik- ama böyle. Neden böyle olduğuna dair en ufak bir fikrim yok.
Telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın.
Şimdi telefonumuzun kilidini kaldırmak için gerekli ‘identifier token’ adlı kodu alacağız. Bunun için aynı Terminal ekranına aşağıdaki komutu aynen yazın. (bu sırada cihazınızın ekran korumasının çalışmıyor olması gerekiyor)
fastboot oem get_identifier_token

Karşınızdaki ekrana bir dizi harf ve rakam kombinasyonundan oluşan uzun bir kod gelecek. Burada INFO ve <bootloader> ön eki dışında kalan <<<< Identifier Token Start >>>> ve <<<<< Identifier Token End >>>>> arasında kalan (bu satırlar da dahil) yazan kısmı kopyalıyoruz (yapamıyorsanız hepsini kopyalayıp her satırdaki INFO ve bootloader kısmını elle silin).

4-)Bu metni ilgili sayfadaki My Device Identifier Token bölümüne yapıştırıp yolladığınızda eposta adresinize Unlock_code.bin isimli bir dosya gelecek. Bu bizi özgürlüğe taşıyacak dosya. Bunu bilgisayarınıza çekin.

Tekrar Terminal ekranına dönerek (telefon USB ile bilgisayara bağlıyken) fastboot flash unlocktoken yazın, çektiğiniz Unlock_code.bin dosyasını satırın sonuna sürükleyip bırakın ve Enter tuşuna basın.
Ekranda çıkacak unlock token check succcessfuly mesajı bize mutlu sonu işaret ediyor.
Telefonun ekranında Unlock bootloader? başlıklı bir menü belirecek. Telefonunu ses açma kapama düğmesiyle Yes seçeneğine gelerek kilit kaldırma işlemini tamamlıyoruz.
Artık telefonunuz bütün kısıtlamalardan kurtulmuş durumda.

5-)Android işletim sistemi her UNIX tabanlı sistemde olduğu gibi root adlı bir kullanıcıya sahip. Bu kullanıcı hesabı sistem üstünde koşulsuz her şeyi yapabilme yetkisine sahip. Bu noktadan sonra yapacaklarımız için bizim de bu yetkiye sahip olmamız gerekiyor (sanılanın aksine bu iOS’teki Jailbreak tarzı bir şey değil).

Önceden çektiğimiz R1-Htcone-Superboot.Zip dosyasını açın.
Telefonunuzu kapatın.
Yukarıda yaptığımız gibi açma ve ses kısma düğmesine basılı tutarak açın. Tuşlara basılı tutmaya devam edin ve Fastloader menüsünün çıkmasını bekleyin.
Bilgisayarınızdaki Terminal uygulamasına chmod +x yazıp satırın sonuna oluşan r1-htcone-superboot klasörü içindeki install-superboot-mac.sh dosyasını sürükleyip bırakın ve Enter tuşuna basın.
Yine Terminal penceresine install-superboot-mac.sh dosyasını sürükleyip bırakın ve Enter tuşuna basın.
Artık root yetkisine sahipsiniz. Telefonunuz gerçek anlamıyla sizin (Meşhur hacker tabiriyle konuşursak; Owned!)
Telefonu yeniden başlatın. Root olup olmadığınızı kontrol etmek için Root Checker adlı ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz. Uygulamayı çalıştırıp ‘Verify Root Access’ düğmesine bastığınızda CONGRULATİONS yazısını gördünüzmü root tamamlanmış demektir işte bu kadar basit :)

***BİR TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRMEYİN***
NOT:İSTEYEN ARKADAŞLAR VARSA KENDİ TELEFON MODELİ İÇİN ROM KONUSU DA AÇABİLİRİM. :RpS_thumbsup:
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.