Android'de Webmail Nasıl Yapılandırılır?

By_ Scremente

Uzman üye
8 Nis 2012
1,558
71
androidde-webmail-nasil-yapilandirilir-1627202784.jpg

Webmail kullanan kullanıcılar, Android telefonlarında yapacakları özel ayarlamalar ile birlikte e posta hesaplarını kullanma ve maillerini takip etme imkanına sahip olur. Özellikle kendi domain uzantıları üzerinden açılan mail hesapları için gerekli olan webmail, uzaktan erişim ve kontrol imkanı sunduğundan kolay bir şekilde kurulum yapılmasını desteklemektedir. AOL Mail, Gmail, GMX Mail, Icewarp Mail Server, Mailfence, Outlook ve Hotmail ve Yahoo Mail gibi Popüler servisler olmasına rağmen hosting sağlayıcıları tarafından webmail hizmeti de sunulmaktadır. Aşağıdaki aşamaları takip ederek Android işletim sisteminde farklı mail adreslerinizi kolayca takip etmeye başlayabilirsiniz.

Protokol seçimi POP3 veya IMAP?

Android telefon üzerinden webmail kullanmanın en kolay yolu Gmail yapılandırmasıdır. Gmail yapılandırılması sırasında kullanıcıların ilk olarak protokol seçimi yapması gerekmektedir.

POP3: Posta kutusuna gelen mailleri uygulama üzerinden çekilerek arşivlenmesine ve çevrimdışı erişilmesini sağlar. Böylece telefonda sildiğiniz mailler ana posta kutusunda kalmaya devam eder.

IMAP: Uzak mail sunucusu ile eş zamanlı olarak çalışır ve mail silme gibi farklı işlemler aynı zamanda posta kutusunda da gerçekleştirilir.

2 protokol arasındaki fark kullanıcıların beklenti ve isteklerine göre belirlenebilmektedir. Seçim yapıldıktan sonra ise Android telefonda webmail kurulum aşamalarına geçiş yapılabilir.

1-1627202761.png

Android telefonunda webmail nasıl kurulur?

Kurulum işlemlerini yapmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

Telefonunuzda Gmail uygulamasını açın.

Profil resminize dokunun ve açılacak yeni menüden hesap ekle seçimini yapın.

Ardından bir sonraki ekranda diğer seçeneğini seçin.


Ekranda yer alan bölüme e-posta adresinizi girin.

2-1627202766.jpg

Çoğu posta istemcisi hesabınızı otomatik olarak yapılandırır. Ancak otomatik yapılandırma sırasında hata ile karşılaşılırsa, elle kurulum yapılması gerekmektedir. Elle kurulum aşamasında ise özellikle bağlantı noktası numaralarının girilmesi gerekmektedir. Gelen sunucu ve giden sunucu olarak aşağıdaki şekilde bağlantı noktalarınızı düzenleyebilirsiniz.


Gelen Sunucu: IMAP Bağlantı noktası: 993, POP3 Bağlantı noktası: 995

Giden Sunucusu: SMTP Bağlantı noktası: 465


Bağlantı noktaları belirlendikten sonra kullanıcılar ileri seçeneğine dokunarak hesap ayarlarına ulaşmış olacaktır. Hesap ayarlarında ise senkronizasyon sıklığı gibi farklı seçenekler bulunmaktadır. Her kullanıcı, bu bölümden kendi isteği doğrultusunda seçim yapmalıdır. Seçim yapıldıktan sonra ise bir sonraki aşamaya geçiş yapılarak kurulum işlemleri tamamlanmalıdır.


3-1627202770.jpg


//Alıntıdır
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.