Apache Sunucu'da Python CGİ Çalıştırma ~adamolamayanxx

adamolamayanxx

Yeni üye
30 Eki 2019
25
0

Apache Sunucu'da Python CGİ Çalıştırma ~adamolamayanxx

giphy.gif


Selamün Aleyküm THT ailem :)
Bu konumda Python CGİ'yi nasıl Apache'de çalıştırabileceğimizi göstericeğim.


Q7cBIz.png


Python = Yazılım dilidir. Detaylı bilgi için TIKLA

CGİ(Common Gateway İnterface) = CGI, Web sunucuları ile bu sunucuların dışındaki programlar arasında etkileşim, diğer deyişle ortak çalışma platformu oluşturmak için geliştirilmiş bir standarttır. CGI bir proglamlama dili değil, bir programdır. HTML kodu içerisinden çağrılan CGI programları, Web'in statik yapısına dinamik bir yapı kazandırmaktadır.

Apache Server(Sunucu) = Apache, açık kaynak kodlu ve özgür bir Web sunucu programıdır. Apache Yazılım Vakfı tarafından geliştirilmektedir. Unix, GNU, FreeBSD, Linux, Solaris, Novell NetWare, Mac OS X, Microsoft Windows, OS/2, TPF ve eComStation işletim sistemleri üzerinde çalışabilir.


APM7O5.png


Python = https://www.python.org/downloads/

Apache Server(Sunucu) = https://httpd.apache.org/download.cgi

Not = Eğer Linux kullanıyorsanız Python muhtemelen vardır. Eğer yoksa kullandığınız Linux'a göre terminalinizden rahatlıkla yükleyebilirsiniz. Benzer şekilde eğer Linux kullanıyorsanız Apache2 muhtemelen vardır. Eğer yoksa kullandığınız Linux'a göre terminalinizden rahatlıkla yükleyebilirsiniz. Python kurulumu detaylı bilgi Linux için TIKLA + Apache kurulumu detaylı bilgi Linux için TIKLA.


5Ba36T.png


Pythonumuzu ve Apachemizi kurup çalıştırdıktan sonra sıra geldi Apache'ye Pythonu nasıl çalıştırıcağını öğretmeye :)

1-)Apache'nin kurulu olduğu dizinde olan httpd.conf dosyasını açın.
2-)CTRL + F'ye basıp "Options Indexes FollowSymLinks" satırını bulun.
3-)O satıra "Includes ExecCGI" ekleyin yani artık o satır "Options Indexes FollowSymLinks Includes ExecCGI" olarak gözükmüş olmalı.
4-)Gene CTRL + F'ye basıp "#AddHandler cgi-script .cgi" kısmını arayın bulduğunuzda artık o kısım "AddHandler cgi-script .cgi .py" şeklinde olmalı.
5-)Apache'yi yeniden başlatın.
6-)Sitenizin dosyalarının olduğu kısıma artık .py uzantılı dosyamızı şöyle şekilde atabiliriz:


Kod:
#!/usr/bin/python(Pythonunuzun kurulu olduğu yer)
print("Content-Type: text/html;charset=utf-8\r\n")
print("<h1>Selam</h1>")

Sonuç
3OGLVO.png


38RAUf.png


CGI programları Web sunucusunun çalıştığı makineyi normale göre daha güvensiz hale getirebilir.
internet'te bulunan birçok makine CGI programlarının güvenlik delikleri nedeniyle kırılmıştır ya da geçici süreler için işlemez hale getirilmiştir.

1I2OMN.png

Sadece python kullanmak zorunda değilsiniz !
Perl, C, Python, Tcl, AppleScript, Shell script'leri vs... kullanabilirsiniz.
Ben diğer dillerle pek alakam oladığı için Python için olanını gösterdim.


Bu konum bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkür ederim :)
WJURz7.png

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.