Arkadaşlar merhaba. apt update ve bazen de apt-get update ile ilgili sorunlar yaşıyorum. sıkıntı şu ki apt update yapınca iki satır kaliye adreslerine bağlanıyor Yoksay1 diyor sonra yoksay2 dedikten sonra donuyor. hiç bir tepki yok orda kalıyor günlerce beklesen de kıpırdamıyor. bilinen tüm yolları denedim clear apt komutlarından tutun get dist updateye kadar. hatta dün format atıp yeniden yaptım yine olmadı. bir noktada bir şeyi farkettim fakat. dns servisleriyle alakalı bu durum. hasbelkader dns servisini resolv.conf içeriğinde 8.8.8.8 yapınca bazı bazı çalışıp bazı bazı takılmalar haline evrildi apt update veya apt-get update . sorun yine devam ediyor ama en azından mevzunun dns ile alakalı olduğu kanaatine vardım. ek olarak ngrok bağlanmama sorunu da dns ile alakalı. hızlı bir özet yaparsam son beş günümde uğraştığım ve keşfettiğim şeyler bunlar. şimdi size sorum şu bu apt update noktasında benim gibi sorun yaşayan var mı varsa nasıl çözdünüz, sürekli sıkıntı yaşıyor musunuz böyle, ikinci olarak da önerebileceğiniz tüm tünellere izin veren her türlü özgürce hareket edebildiğimiz ve kali kullanımına uygun dns biliyor musunuz , bir de onu deneyeyim belki düzelir. hem ngrok hem apt update benim için sınav oldu, format atıp temiz kurulum yapmama rağmen çözemedim. fikirlerinizi yardımlarınızı ve öngörülerinizi beklemekteyim şimdiden hepinize teşekkür ederim.