Yine ben yine bir GNU/Linux konusu
İsmi şu aralar duyulmaya başlanan BlackArch Linux adından da anlaşılacağı üzerine Arch Linux tabanlı ve kendi depolarında 1500+ penetrasyon aracı bulunduran bir dağıtım. Yaklaşık 2 sene önce yayınlanmasına rağmen yeni yeni ayağa kalkıyor diyebiliriz.
Özellikle Pentester'ların dağıtım konusunda kararsızlıkları ve bu konu üzerine yapılan tartışmalar hep Kali vs Blackarch üzerine oluyor diyebiliriz. Kali pratikliği ile BlackArch ise tabii ki performansı ile kazanıyor...
Peki biz bu araçları Arch-tabanlı dağıtımımıza nasıl yükleriz?
Sistemimizin güncel olduğuna (pacman -Syyu) emin olduktan sonra resmi BlackArch kurulum scriptini cURL ile indiriyoruz
Ardından sha1sum ile hash doğrulamasını yapalım:
Ardından strap.sh'ı çalıştırabilir yapıyoruz:
Çalıştırıyoruz:
Anahtarlar ve mirrorlist yüklenirken size başka bir depo eklemek isteyip istemediğiniz soracak Enter'a basıp devam edin.
Tamamlandıktan sonra
Sonra bu komut ile programlara bakıyoruz:
Ardından araçları yüklemek için şu komutu giriyoruz:
Burada size uzun bir liste çıkacak. Enter'a basıp devam edin ilkinde.
Diğer extra paketlerde değişiklik yapmak istemiyorsanız yine enter enter.
Vee bu kadar!
İsmi şu aralar duyulmaya başlanan BlackArch Linux adından da anlaşılacağı üzerine Arch Linux tabanlı ve kendi depolarında 1500+ penetrasyon aracı bulunduran bir dağıtım. Yaklaşık 2 sene önce yayınlanmasına rağmen yeni yeni ayağa kalkıyor diyebiliriz.
Özellikle Pentester'ların dağıtım konusunda kararsızlıkları ve bu konu üzerine yapılan tartışmalar hep Kali vs Blackarch üzerine oluyor diyebiliriz. Kali pratikliği ile BlackArch ise tabii ki performansı ile kazanıyor...
Peki biz bu araçları Arch-tabanlı dağıtımımıza nasıl yükleriz?
Sistemimizin güncel olduğuna (pacman -Syyu) emin olduktan sonra resmi BlackArch kurulum scriptini cURL ile indiriyoruz
Kod:
curl -O https://blackarch.org/strap.sh
Ardından sha1sum ile hash doğrulamasını yapalım:
Kod:
sha1sum strap.sh
Ardından strap.sh'ı çalıştırabilir yapıyoruz:
Kod:
chmod +x strap.sh
Çalıştırıyoruz:
Kod:
./strap.sh
Anahtarlar ve mirrorlist yüklenirken size başka bir depo eklemek isteyip istemediğiniz soracak Enter'a basıp devam edin.
Tamamlandıktan sonra
Kod:
pacman -Syy
Sonra bu komut ile programlara bakıyoruz:
Kod:
sudo pacman -Sgg | grep blackarch | cut -d' ' -f2 | sort -u
Ardından araçları yüklemek için şu komutu giriyoruz:
Kod:
pacman -S blackarch
Burada size uzun bir liste çıkacak. Enter'a basıp devam edin ilkinde.
Diğer extra paketlerde değişiklik yapmak istemiyorsanız yine enter enter.
Vee bu kadar!