ARMITAGEi TANIYALIM
Armitage, sistemlere sızabilmeye yarayan görsel etkileşimli bir programdır. Sistemlere sızdıktan sonra ele geçirilen bilgisayarlar üzerinden başka bilgisayarlara sızmak için kullanılabilmektedir.
Armitage, aynı zamanda ****sploit yazılımının yapabileceklerini görsel olarak kontrol edebilme imkânı sağlayan bir yazılımdır. Armitage programı pentest uygulamaları için kullanıldığından, armitagei iyi anlamak için önce bazı kavramlara göz atmak gerekmektedir
ARMITAGE KALI LINUX KURULUMU :
Normal şartlarda Kali Linux işletim sisteminde Armitage programı yüklü olarak gelmektedir. Programın yüklü olmaması durumunda aşağıdaki komutlar, kurulum esnasında sadece bir kere çalıştırılır.
1. Konsol açılır
2. Veritabanı servisi başlatılır.
3. ****sploit programının veritabanında gerekli tabloları oluşturması sağlanır.
4. ****sploit servisi durdurulur.
5. Kali Linux işletim sisteminin çevrimiçi olan indirme veritabanı güncellenir.
6. Armitage programı kurulur
7. Eğer yüklü değilse Java yüklenir (Kali Linux işletim sistemi varsayılan olarak Java 1.7yi kullanmaktadır) 32 bit işletim sistemi için;
64 bit işletim sistemi için;
Armitage, sistemlere sızabilmeye yarayan görsel etkileşimli bir programdır. Sistemlere sızdıktan sonra ele geçirilen bilgisayarlar üzerinden başka bilgisayarlara sızmak için kullanılabilmektedir.
Armitage, aynı zamanda ****sploit yazılımının yapabileceklerini görsel olarak kontrol edebilme imkânı sağlayan bir yazılımdır. Armitage programı pentest uygulamaları için kullanıldığından, armitagei iyi anlamak için önce bazı kavramlara göz atmak gerekmektedir
ARMITAGE KALI LINUX KURULUMU :
Normal şartlarda Kali Linux işletim sisteminde Armitage programı yüklü olarak gelmektedir. Programın yüklü olmaması durumunda aşağıdaki komutlar, kurulum esnasında sadece bir kere çalıştırılır.
1. Konsol açılır
2. Veritabanı servisi başlatılır.
Kod:
root@kali:~# service postgresql start
3. ****sploit programının veritabanında gerekli tabloları oluşturması sağlanır.
Kod:
root@kali:~# service ****sploit start
4. ****sploit servisi durdurulur.
Kod:
root@kali:~# service ****sploit stop
5. Kali Linux işletim sisteminin çevrimiçi olan indirme veritabanı güncellenir.
Kod:
root@kali:~# apt-get update
6. Armitage programı kurulur
Kod:
root@kali:~# apt-get install armitage
7. Eğer yüklü değilse Java yüklenir (Kali Linux işletim sistemi varsayılan olarak Java 1.7yi kullanmaktadır) 32 bit işletim sistemi için;
Kod:
root@kali:~# update-java-alternatives --jre -s java-1.7.0-openjdk-i386
64 bit işletim sistemi için;
Kod:
root@kali:~# update-java-alternatives --jre -s java-1.7.0-openjdk-amd64