ASP Dosya İşlemleri

BeRz4h

Kıdemli Üye
23 Eyl 2012
2,433
2
Elazığ
Dosya Yaratmak ve Yazı Eklemek

Bunun için Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject") objesi kullanırız:

Aşağıdaki kodda fs ve fsname adlı değişkenler "dim" ile tanımlandı, sonra obje yaratıldı ve bu objenin bir özelliği olan CreateTextFile( dosya ) ile dosya oluşturuldu ve içerisine .WriteLine özelliği ile "Merhaba Dünya!" yazıldı ve dosya ".Close" özelliği ile kapatıldı.
Kod:
<%
   dim fs,fname

   set fs=Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
   set fname=fs.CreateTextFile("c:\Inetpub\wwwroot\test.txt",true)

   fname.WriteLine("Merhaba Dünya!")
   fname.Close

   set fname=nothing
   set fs=nothing
%>

Dosya Silmek

Bunun için DeleteFile( dosya ) özelliğinden faydalanılır:

Aşağıdaki kodda FileSystemObject yardımıyla "C:\test.txt" dosyasını yarattık. Sonra IF fs.FileExists( dosya ) THEN ile dosyanın var olması koşulunu ekledik. Dosya var ise fs.DeleteFile( dosya ) özelliğini çalıştırarak dosyayı silmesini söyledik.

Kod:
<%
   dim fs
   set fs=Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

   fs.CreateTextFile("c:\test.txt",True)

   if fs.FileExists("c:\test.txt") then
     fs.DeleteFile("c:\test.txt")
   end if

   set fs=nothing
%>
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.