Atatürk müslüman mıydı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Defkhb

Yeni üye
8 Ocak 2017
17
0
ATATÜRK Müslüman Mıydı?
Çok tartışılan bir konu olan ATATÜRK’ün dini nedir? ATATÜRK’ün Müslüman olmadığını iddia edenler kanımca cahil olup okuduğunu anlamayan insanlardır. Bir şeyi anlamak için önce düşünmek gerekir ki ATATÜRK’ün dinini sorgulayanlar Müslüman olduğunu iddia ediyorlar. Sebep ise çarşafı kaldırması şapka kanunu getirmesi laikliği kaldırması vs. Şimdi hepsini teker teker inceleyip böyle büyük bir Ata’ya sahip olduğumuz için Tanrı’ya şükredelim.

Çarşafın Yasaklanması
1935 yılının 13-16 Mayıs ayında Cumhuriyet Halk Partisinin 4. Büyük Kurultayı gerçekleşiyor. Çarşaf ve peçenin kaldırılması için 2 tane önerge veriliyor birincisi zamanın gazetecilerinden olan Hakkı Tarık Us “Peçe ve çarşafın kaldırılmasını dilerim .” İkincisi Dönemin Diyarbakır Milletvekili General Kazım Sevüktekin:”Peçenin yasaklanmasını dilerim.” Sonra dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya önergelere itiraz ediyor: "Eğer çarşaf, -siyah bir bez parçası- mesele olsaydı, büyük inkılâbı yapan, bunu da programına koyar ve sizden lâzım gelen kararı alırdı. Binaenaleyh, çarşaf ve peçeyi, bir mesele yapmayarak kadınlarımızın kendi zevklerine ve içtimai anlayışlarına bırakalım. İnkılâp, her gün inkılâp, her şey için, bir günde inkılâp. Böyle bir kaide yok." Şükrü Kaya ‘ya bu açıklamayı yaptıranın ATATÜRK olduğu apaçık ortadaydı. İtirazda bulunanlar itirazlarını geri çektiler. Dikkat ederseniz o dönemde çarşaf peçe takan hanımlara gerici yobaz demiyor giyimlerin kadınlara bırakılıyordu. Atatürk Kılık kıyafet hakkında sadece 2 tane devrim yapmıştır biri şapka kanunu(Milletvekillerinin ve devlet memurlarının bu halkın benimsediği bu şapkayı giymeleri amaçlanmaktadır.)İkincisi bazı kisvelerin giyilmeyeceğine dair kanundur.(Yalnızca din adamlarının kıyafetlerini düzenlemektedir.) Anlaşıldığı üzere Atatürk kadınlar için kılık kıyafetle ilgili hiçbir devrim yapmamıştır. Onun izinde gittiğini söyleyen gardırop çağdaşlarına diyecek hiçbir söz bulamıyorum.

Medeni olmak açmaksa bedeni,
Desenize hayvanlar bizden daha medeni
Mehmet Akif Ersoy

Güvenlik Sorunu Ve Çarşaf
Tarih yapraklarını karıştırarak gerçekleri öğrenmeye devam edelim.
Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nda çarşafa karşı çıkanlar bunu laiklik için talep etmiyorlardı. Örneğin General Kazım, çarşaf giymiş köylülerin koltuklarının altına kolayca silah saklayabileceğini dile getirmişti ”Bir isyanı bastırmak için yola çıkmıştık. Bir yerde mola verdik. 600 metre ilerimizden 3-4 tane köylü geçti meğer silahları varmış. Bu gerçeği öğrenince çarşafın kaldırılmasını istedik.28-30 sene önce buna imkan yoktu. Bundan dolayı çarşaf ve peçenin reddi için kurultay’ca karar alınmasını istiyorum.” Onun hemen ardından dönemin Ankara Milletvekili Aka Gündüz: “Türk inkılabının ideolejisi bu yüksek kürsüyü bir çarşaf meselesi yüzünden iki saat meşgul etmeye uygun değildir.” Zamanın Niğde Milletvekili Naciye Osman: ”Oy kullanırken bir kadın peçesiyle geliyor üç defa oy kullanıyor yüzü görünmüyor. Peçeyi kaldırınız.”
Konya Konuşması
Atatürk'ün söylev ve demeçlerine baktığımızda, hanımların kıyafetine hep aynı temkinli ve saygılı yaklaşımı görüyoruz. Bu konudaki en önemli ipuçlarını, Konyalı kadınlarla konuşmasında vermişti:
Hilâliahmer kadınlar şubesinin tertip ettiği bir çay ziyafetinde (21. 3. 1923) Atatürk kılık kıyafet konusundaki düşüncelerini açıkladı: Memleketimizin bazı yerlerinde, en ziyade büyük şehirlerinde, tarzımız, kıyafetimiz, bizim olmaktan çıkmıştır. Ya ifrat, ya tefrit. Ya çok kapalı, çok karanlık bir şekli harici gösteren bir kıyafet, veyahut Avrupa'nın en serbest balolarında bile kıyafeti hariciye olarak arz edilemeyecek kadar açık bir telebbüs. Bunun her ikisi de, şeriatın tavsiyesi, dinin emri haricindedir. Bizim dinimiz, kadını, o tefritten de, bu ifrattan da tenzih eder. Dinimizin tavsiye ettiği tesettür, hem hayata, hem fazilete, uygundur. Kadınlarımız, şeriatın tavsiyesi, dinin emri mucibince tesettür etselerdi ne o kadar kapanacaklar, ne de o kadar açılacaklardı. Tesettürü şer'i, kadınlar için mucibi müşkilât olmayacak, kadınların sosyal hayatta, iktisadi hayatta, erkeklerle teşriki faaliyet etmesine mâni bulunmayacak şekli basittedir. Bu şekli basit, heyeti içtimaiyemizin ahlâk ve adabına mugayir değildir. Tarzı telebbüsümüzü, ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler, düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, adeti, kendine göre milli hususiyetleri vardır... Kadının tarzı telebbüsünde (giyim kuşamında) teceddüt (yenileşme) yapmak meselesi mevzubahis değildir. Milletimize bu hususta yeni şeyleri belletmek mecburiyeti karşısında değiliz. Fertler, her türlü şekilleri tatbik edebilir, kendi zevkine, arzusuna, terbiye ve seviyesine göre istediği kıyafeti ihtiyar eyleyebilir."
Erkek kadın yoldaşlığı
Atatürk kadını, erkeğin mesai arkadaşı yapmak istiyordu: "Yolumuz, büyük Türk kadınını, mesaimize müşterek kılmak, hayatımızı onunla birlikte yürümek, Türk kadınını, ilmî, ahlâkî, içtimai, iktisadi hayatta, erkek şeriki, refiki, muavin ve muzahiri yapmak yoludur. Eğer kadınlarımız, Şer'in tavsiye, dinin emrettiği bir kıyafetle faziletin icab ettirdiği tavrı hareketle içimizde bulunur, milletin ilim, sanat, içtimaiyat hareketlerine iştirak ederlerse, bu hali emin olun, milletin en mutaassıbı dahi takdir edecektir."
Görüldüğü gibi Atatürk'ün esas gayesi, kadının eğitilmesi ve çalışmasıydı. Atatürk’ü sevenler adına, okumak isteyen, çalışmak isteyen kadınların önünün kesildiğine şahit olunca hiç isyan etmemek mümkün mü? Başörtülü kadın, Anıtkabir'deki törene bile alınmıyor, üniversitelerde okutulmuyorlar. Avukat olup, müvekkilini savunmasını, öğretmen olup ders vermesini engelliyorlar. Kadının ilmin ışığından istifade etmesi, üretime katılması çağdaşlık adına önleniyor. Oysa Atatürk, çarşafı ve peçeyi bile yasaklamamış, sadece bu şekildeki giyimin şeriatın icabı olmadığını, ifrata kaçıldığını anlatmıştı. Atatürk, kadınların, dinin önerdiği şekilde, dinin emrettiği bir kıyafetle erkeklerle birlikte çalışmasını istiyordu .Üniversitelerden genç kızları kovanlara, onlara otomobil ehliyeti bile vermeyenlere sesleniyorum: "Bu ne biçim Atatürkçülük! Bu ne yalancılık! Ne utanmazlık!"
Din Adamları Asıldı Palavrası
Ayna gibi olan ve hiçbir zaman yalan söylemeyen acı tatlı iyi kötü her şeyi yazan tarih bizi yine aydınlatıyor.
1875 yılında doğan ve 1926 yılında Ankara İstiklâl Mahkemesi’nde yargılanıp idam edilen İskilipli Atıf Hoca kim?
Ne ile suçlandı ve niçin idam edildi?
Tarih bize şöyle diyor:
Çalışma hayatına köy hocalığı ile başlayan İskilipli Mehmet Atıf Hoca 1902 yılında Fatih Camii’nde ders vermeye başladı, 1905 yılında İstanbul Kabataş Lisesi’nde Arapça öğretmeni oldu.1919-1922 yılları arasında Padişah yanlısı davranarak Anadolu ’daki Kuvayı Milliye hareketi ile Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına karşı çıktı.
(Kuvayı Milliye , Yunanlıların İzmir’i işgal etmeleri ve Anadolu’da ilerlemeleri üzerine kurulan ve düşmana karşı savaşan ulusal direniş kuvvetlerine verilen isimdir.)
Atıf Hoca ’nın kurucularından olduğu “Teali-İslâm Cemiyeti” adına yazılan ve bastırılan bir bildiri, Yunan ordusunun uçakları tarafından Anadolu’ya atıldı.
Bildiride Türk ulusunun Kurtuluş Savaşı’na karşı çıkılıyor, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, padişaha başkaldıran asiler olarak niteleniyordu.
Bu olaylar İskilipli Atıf Hoca’nın acı sonunu hazırladı.
26 Aralık 1925 günü yakalanan Hoca, tutuklu olarak Ankara’ya gönderildi.
26 Ocak Salı günü Ankara İstiklal Mahkemesi’nde yargılandı.
İddia edilen suç vatan hainliği idi...
Şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek, Atıf Hoca’yı anlattığı kitabında, Hoca’nın mahkemede savunma yapmadığını ve hazırladığı savunmasını yırttığını yazar.
Mahkeme Reisi Ali Çetinkaya, sanığın “Vatana ihanet” suçundan idama mahkûm edildiğini açıkladı ve İskilipli Atıf Hoca bir hafta sonra Ankara Samanpazarı Meydanı’nda asıldı.
Ankara İstiklal Mahkemesi’nin zabıtlarına göre olay budur! Osmanlı’nın umursamaz tavrına karşı çıkıp Kuvayı Milliye’ye karşı Cemiyetine linç girişiminde bulunmasını söyleyen ve Atatürk’e düşmanlık eden bu zatı savunanlar şüphesiz cahil okumamış kişilerdir. Her söylenene inanan kişilerdir. Okuyun ve cahil olmayın.
Bol bol kitap okuyun, araştırın. Okumayan insanlar kandırılmaya mahkumdur.
Prof. Dr. İlber ORTAYLI


ATATÜRK’ÜN MÜSLÜMAN OLDUĞUNUN KANITLARI
Yazıma Atatürk’ün dinimiz hakkında söylediği akılda şüphe bırakmayan bütün soru işaretlerini silen kendisinin Müslüman olduğunu açıkça belirten Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işte o konuşması: Tanrı birdir, büyüktür. Bizim dinimiz en makul (akla uygun) ve tabii (doğal) bir dindir. Ve ancak bundan dolayı da son din olmuştur. Bir dinin tabii olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uyması gerektir. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur... Ey millet, Allah birdir, sanı büyüktür. Peygamberimiz, Efendimiz Cenabı Hak tarafından insanlara dinin gerçeklerini bildirmeye memur ve elçi olmuştur... İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor. Bu sebeple en mükemmel dindir... Varlık dünyasının bütün kanunlarını yapan Cenab-ı Haktır... Dinime, gerçeğin kendisine nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum"
Mustafa Kemal Atatürk
Atatürk’e ayyaş diyenler Müslüman olmadığını iddia edenler elbet biliyorlardır ölünün arkasından konuşulmaz gıybet edilmez ve kafir denilmez Peygamber efendimiz (sav) şöyle buyuruyor: Hiç kimse, başka bir kişiye fasık (yoldan çıkmış sapmış) diye söz atamaz, kafir diyemez. Eğer fasık dediği kimse fasık, kafir dediği kimse de kafir değilse, bu sıfatlar muhakkak onları söyleyen kimseye döner.” (Buhari,Edeb,44)
Eğer şimdi Mustafa Kemal Atatürk iddia edildiğinin tersine Müslümansa bunu söyleyenler ne oluyor din sorgulanmaz takvanın kimde olduğu bilinmez öyle ki bir diğer iddiaya göre Mustafa Kemal Atatürk 8 yaşında hafız olmuştur. Atatürk Müslüman olduğunu kanıtlamış. Fakat siz hala sadece iddia kısmında kalmışsınız tezlerinizin hepsi çürüdü. TBMM kayıtlarına geçen 32 tane ayet yorumlamıştır.Atatürk’ün söylediğini iddia ettiğiniz sözlerinin hepsi bir kısımdan alınmış bu tıpkı Bakara Suresinde geçen “Onları bulduğunuz yerde öldürün”(2/BAKARA-191: Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı, adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.) Ama ayetin devamı aslında söylenenin tam tersinedir sizin yaptığınızda buna benzer. Sonuca bağlayacak olursak Atatürk kanıtlarıyla Müslümandır. Ve sahtekarları düzenbazları dini kullanıp başkalarını uşaklık edenlere hakkını vermiştir
 

3HiLaLL

Uzman üye
8 Ocak 2017
1,962
0
Müslüman Olmadıgını İddaa Edenler Alevilere Namaz Kılmıyorsun Diyenler Yok Onu Yapmıyorsun Diyenler Zorundamı Onları Yapmak HAYIR Birde O Söyleyenlerinin Hepsi Söylediklerinin 1 tanesini Yapmıyor Ayrıca Onların İnandıklarına inanmak zorunda değil kimse saygı duyacagız her inanca okadar Tek Gerçek Var Oda TÜRKİYE ATATÜRKÜN MİRASI
 
Son düzenleme:

can3062

Katılımcı Üye
27 Nis 2016
699
1
Antalya
Aslında pek önemi olmayan bir konu ama bu konuya takıntılı olanlar için çok iyi paylaşım olmuş ellerine sağlık kardeşim. Renklendirirsen çok iyi olur :)
 

AlinganPanda

Uzman üye
30 May 2014
1,786
1
105
Anıtkabir
Atatürk'ün diniyle uğraşacağınıza, ideallerine kafa yorsaydınız bugün bu bataklıktan çıkmaya çalışmıyor olurduk.
 

GHOST CLOUD

Kıdemli Üye
25 Haz 2015
2,534
0
ÖTÜKEN
Bazı kesimler materyalistti bazıları Müslümandı dese de Atatürk Müslümandı. Hayatının sonlarına doğru materyalist oldğunu dile getirenler İstanbul Harp Akademisi'nden mezun olana kadar Müslüman olduğunu savunurlar. Olmadığını söyleyenler anlayamadıkları ancak bunu söylerken en büyük kaynakları"Gökten indiği sanılan kitaplara değil, bizzat gerçeği yasalarımızda esas kıldık" sözünden alırlar ancak buradaki gökten indiği sanılan kitapları dönem halkının müritlerin,mehdilerin,hocaların izinden değil bizzat Kuran-ı Kerim'den aldığını söylediği gayet açıktır.
 

3HiLaLL

Uzman üye
8 Ocak 2017
1,962
0
Bazı kesimler materyalistti bazıları Müslümandı dese de Atatürk Müslümandı. Hayatının sonlarına doğru materyalist oldğunu dile getirenler İstanbul Harp Akademisi'nden mezun olana kadar Müslüman olduğunu savunurlar. Olmadığını söyleyenler anlayamadıkları ancak bunu söylerken en büyük kaynakları"Gökten indiği sanılan kitaplara değil, bizzat gerçeği yasalarımızda esas kıldık" sözünden alırlar ancak buradaki gökten indiği sanılan kitapları dönem halkının müritlerin,mehdilerin,hocaların izinden değil bizzat Kuran-ı Kerim'den aldığını söylediği gayet açıktır.

Komutanım En Komiğide Bu İftiraları Atanların %80 i Kendileri Ne Namaz Kılarlar Ne Birşey Yaparlar Bizzat Yaşadım Biliyorum
 

Numenorien

Üye
13 Mar 2016
65
0
Middle-Earth
Hocam kimseyi "Dini, dili, ırkı, siyasi görüşü vb." sebepler ile yardılamak bizim haddimize değil (meğer ki PKK sempatizanı bir *** olsun o başka terör desteklenemez).

Bu ve bunu gibi konular (Hadi örnek verelim ek olarak "Recep Tayyip Erdoğan Laik mi?" bu ne kadar saçma bir konu değil mi? Kaldıkı soru bile saçma çünkü laik olan kişi değil devlettir karıştrmayınız.) bu konular insanları bölmek için açılmış konulardır diye düşünüyorum. Lütfen böyle konuları forumlara yazmayınız. Birbirimizi kırmaya gerek yok. (Geçenlerde bir vatandaş Türkler dışında diğer bütün ırkları aşağlayan bir konu açmıştı mesela saçma bir konuydu ve ona tepkimi dile getirmiştim.)

Neyse lafı uzatmanın manası yok. Mustafa Kemal'in ne kadar müslüman olduğuna bakacağımıza kendimizin ne kadar müslüman olduğumuzu bir sorgulayalım isterseniz. Siz eğer hemen şu anda Allah'a karşı düzgün bir şekilde hesap verebileceğinizi düşünüyorsanız amenna, lakin hatalarınız va rise başkalarına dil uzatmak ne size ne bize kimseye düşmez. Saygılar İyi Forumlar.
 

DayDreams

Katılımcı Üye
3 May 2014
619
1
İzmir
Müslüman Olmadıgını İddaa Edenler Alevilere Namaz Kılmıyorsun Diyenler Yok Onu Yapmıyorsun Diyenler Zorundamı Onları Yapmak HAYIR Birde O Söyleyenlerinin Hepsi Söylediklerinin 1 tanesini Yapmıyor Ayrıca Onların İnandıklarına inanmak zorunda değil kimse saygı duyacagız her inanca okadar Tek Gerçek Var Oda TÜRKİYE ATATÜRKÜN MİRASI

bunu tartışmak gereksiz ve manasızdır.
 

Defkhb

Yeni üye
8 Ocak 2017
17
0
Hocam kimseyi "Dini, dili, ırkı, siyasi görüşü vb." sebepler ile yardılamak bizim haddimize değil (meğer ki PKK sempatizanı bir *** olsun o başka terör desteklenemez).

Bu ve bunu gibi konular (Hadi örnek verelim ek olarak "Recep Tayyip Erdoğan Laik mi?" bu ne kadar saçma bir konu değil mi? Kaldıkı soru bile saçma çünkü laik olan kişi değil devlettir karıştrmayınız.) bu konular insanları bölmek için açılmış konulardır diye düşünüyorum. Lütfen böyle konuları forumlara yazmayınız. Birbirimizi kırmaya gerek yok. (Geçenlerde bir vatandaş Türkler dışında diğer bütün ırkları aşağlayan bir konu açmıştı mesela saçma bir konuydu ve ona tepkimi dile getirmiştim.)

Neyse lafı uzatmanın manası yok. Mustafa Kemal'in ne kadar müslüman olduğuna bakacağımıza kendimizin ne kadar müslüman olduğumuzu bir sorgulayalım isterseniz. Siz eğer hemen şu anda Allah'a karşı düzgün bir şekilde hesap verebileceğinizi düşünüyorsanız amenna, lakin hatalarınız va rise başkalarına dil uzatmak ne size ne bize kimseye düşmez. Saygılar İyi Forumlar.
İnsanları bölmek değil ülkemizin KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK hakkındaki yalanları anlatmaya çalıştım lütfen iftira da bulunmayınız.Bölmek isteyenler zaten bellidir sevgiler
 

3HiLaLL

Uzman üye
8 Ocak 2017
1,962
0
Öncelikle saygılı olmanı dilerim.. Atatürk bu ülkenin kurucusudur. Dinini, Irkını tartışmak şuan için ülkemize zarar vermekten başka bir şey katmaz. saygılar ve iyigeceler dilerim

Öncelikle Gayet Saygılı Bir Şekilde Konuşuyorum Burası TÜRKİYEDİR Diyorum ATATÜRKÜN Mirasıdır Diyorum @1923-2017 Beğenmeyenler Gidebilir Diyorum Hocam Siz Yanlış Anlıyorsunuz Bence ; ) iyi geceler sizede
 

DayDreams

Katılımcı Üye
3 May 2014
619
1
İzmir
Öncelikle Gayet Saygılı Bir Şekilde Konuşuyorum Burası TÜRKİYEDİR Diyorum ATATÜRKÜN Mirasıdır Diyorum @1923-2017 Beğenmeyenler Gidebilir Diyorum Hocam Siz Yanlış Anlıyorsunuz Bence ; ) iyi geceler sizede

Doğrudur. ilk başta konuyu açanın sen olduğunu sandım. kusura bakmayasın. görüşmek üzere :) saygılar
 

Lowindy

Kıdemli Üye
24 Eyl 2016
2,547
14
Madde 75- Hiçbir kimse felsefi inanından, din ve mezhebinden dolayı kınanamaz. Güvenliğe ve edep törelerine ve kanunlar hükümlerine aykırı bulunmamak üzere her türlü din törenleri serbesttir. (**)

Madde 88- Türkiye’de din ve ırk ayırdedilmeksizin vatandaşlık bakımından herkese “Türk” denir.

22012015.jpg


22.01.1932

Türkçe Kuran, Türkçe ezan


Kuran’ın ve ezanın Türkçe okunması konusundaki tartışmaların epeyce uzun bir geçmişi olmasına rağmen, Cumhuriyetin ilanından sonra uygun ortam ve zemin sağlanamadığından bu konuda somut bir adım atılamamıştı. Mustafa Kemal, Türk milletinin “arkasından koştuğu kitapta neler olduğunu daha iyi anlaması” için Kuran’ın Türkçe olmasını arzu ediyordu. Kuran’ın Türkçe okunmasıyla ilgili ilk somut adım, Atatürk’ün emriyle, 22 Ocak 1932 günü İstanbul’da Yerebatan Camii’nde cuma namazını müteakip Yasin suresinin önce Arapça, sonra Türkçe okunmasıyla atıldı. Bu denemenin ardından Hafız Burhan, Hafız Kemal ve Hafız Rifat gibi, devrin en ünlü hafızları İstanbul’un çeşitli semtlerindeki camilerde Türkçe mukabele okumaya başladılar. 3 Şubat’a rastlayan Kadir Gecesi’nde, Ayasofya’da yatsı namazının ardından otuz hafızın mevlit ve Türkçe Kuran okuması, tüm yurtta ve dünyada heyecan yarattı. Elli bini aşkın insan Ayasofya’nın içini ve çevresini doldurdu; program radyodan naklen yayınlandı. Türkçe Kuran okunması, özellikle kadınların camileri doldurmasına neden oldu. Gayrimüslimler de konuya büyük ilgi gösterdi. Ayasofya’daki törene, Evkaf İdaresi’nden izin almak suretiyle, binlerce gayrimüslim vatandaş katıldı. Bu gelişmeler, İslam dünyasında da farklı yorum ve tepkilere yol açtı. Muhafazakâr din âlimleri Kuran’ın Türkçe okunmasını bir “dinsizlik hareketi” olarak nitelerken, yenilik taraftarları, bu olayın Türkiye’de inancı daha da güçlendireceğini öne sürdü. İlk Türkçe ezan ise 30 Ocak’ta, Fatih Camii’nde Hafız Rifat tarafından okundu. 1932’den sonra Kuran’ın en doğru şekilde Türkçeye çevrilmesi için de çalışmalar teşvik edildi.

Hala nasıl olur da bu konu üzerinde kötülerler. Bazıları tek kurşun sıkmadan kıbrısı peşkeş çekti ingilizlere. Efendim neymiş ada benim kendini sultan sanıyor yazık.

Son sözüm.

Atatürk iyi bir din eğitimi almış inançlı bir insandır. Ailesinden ve okuldan aldığı din eğitimine ilaveten kendisini dini konularda camiide hutbe okuyacak kadar iyi yetiştirmiştir. Türk halkının dinini aslına uygun iyi öğrenmesini istemiştir. Bunun için Kur’an’ı, Hz. Muhammed’in hayatı ve temel din kitaplarını Türkçe olarak yayınlatmıştır. Din Eğitimini önemli görmüş, okullarda yapılmasını istemiştir.Atatürk dinin değil; cehalet, bid’atlar, hurafeler ve din istismarcılarının karşısındaydı. Bu da bazı çevrelerce din düşmanlığı şeklinde algılanmış ve gösterilmiştir. O, Kur’an’ın özüne uygun Hz. Peygamber zamanındaki gerçek İslamiyet’in yanındaydı. Dini ve gerçek din bilginlerini övmüştür.
 

Lowindy

Kıdemli Üye
24 Eyl 2016
2,547
14
bu durum çok muamma neden derseniz bu ezan meselesi türkçe okutulması...

Zoruna giden ne? Arapça okumak istiyorsan okuma hakkına sahipsin elinde her şey mevcut asıl olan öğrenip öğrenemeyeceğin ve bunu cidden sırf bazılarına yalakalık içinmi yapacağın yoksa içinden isteyerek mi yapacağın önemli. Ve hani diyor ya şimdi ki sultan neymiş "Harf Devrimi" o dönemde okuma oranı bile şimdi ki afrika bölgesinden daha kötüydü. Ama her şeyin arapça olmasını istiyorsan arabistana gidecek kadar paranı veririm orada yaşam nasıl bir bakış açısı yapmış olursun.

Bu konuya bakmanı öneririm: http://www.turkhackteam.org/ataturk-bolumu/1387068-ateist-ataturk-ve-ilkeleri.html
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.