Atatürk'e Dinsizdi diyenlere İthafen...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aslan4111

Kıdemli Üye
19 Ağu 2016
3,492
8
Bu ne düşmanlık, bu ne cehalet okumadan, araştırmadan sadece yalan ve iftiraları tekrarlayan boş söz ve iddia kahramanları.
Evet Atatürk yüce Kitabımız Kuran'ı Türkçe'ye çevirtti .Bilindiği gibi buna İlahiyat literatüründe meal denir. Nereden çıkardınız dine, İslama düşman olduğunu, peki kaçınız onun Kur'andan sonra en çok bilinen ve okunan Hz. Peygamber'in sözlerini içeren en sağlam kaynaklardan, Sahihi Buhârî'nin halk dinini daha iyi öğrensin diye Türkçe baskılarını yaptırdığını biliyor.
1927 yılına kadar dinine canı gönülden bağlı saf ve temiz bir inancın sahibi Anadolu halkı, mübarek Cuma günü minberde okunan hutbe asırlardır Arapça irad edildiğinden, hiç bir şey anlamasa da saygıyla dinlerken, o dinsiz olduğunu iddia ettiğiniz büyük Türk evladının bizzat direktifiyle, İslam daha iyi anlaşılsın diye o tarihten bugüne Türkçe olarak okunmaya başladı.
O dine değil, dini kullananlara ve İslamı bugünkü duruma düşüren hurafelere karşıydı. O'nun Dolmabahçe sarayına çağırdığı güzel kıraat , ses ve makam sahibi Yaşar Okur gibi meşhur Hafizlara Kur'an okuttuğu ve bu esnada duygulanarak ""Allahın kelamı ne güzel"" diyerek göz yaşları döktüğü aktarılır.
Bu mu dine karşı olma ?
Bugün 80 bin camide 5 vakit okunan ezanlar eğer o milletin ve kahraman ordusunun başına geçip liderlik etmese , okunur muydu?
Yoksa diğer Arap ülkeleri gibi bağımsız olabilmek için bir 50 sene zillet ve aşağılanma içinde yaşama ve bu topraklarda işgalci düşman idaresi altında mı kalınırdı?
Bu şaşkın ve tarihinden değerlerinden uzaklaştırılmış gençlik , gelecek nesiller için Kocatepe'de savaş ve taarruz devam ederken, yorgun bedenini karlar üzerine yatarak dinlendiren, o büyük vatan evladının hiç mi bir fotoğrafını görmemiş?
Türklüğün içine düştüğü bu cehaletten tarihe ve değerlerimize ihanetten sadece utanıyorum, azınlık da olsa yazık bu gençliğe.

-Alıntı-Site veya forum değil bir kişinin yorumundan alıntı.
 

Bade Perest

Uzman üye
3 Haz 2017
1,693
2
103
Bu neki ben batmanliyim kürdum bi bilsen kurtler ne diyor -kurana basmis sozde.
 

aslan4111

Kıdemli Üye
19 Ağu 2016
3,492
8
Bu neki ben batmanliyim kürdum bi bilsen kurtler ne diyor -kurana basmis sozde.

O şahsiyetler yani Kürt olarak değil yanlış anlama,o Kuran'a basmış diyen karaktersizler ne değer,ne de ahlak bilen benden keyiflisi olamaz hayatını süren cehalette boğulmuş şahsiyetsizlerdir.Ha bazıları da var kabullenmek istemiyor orası ayrı...
 

1453fetih

Uzman üye
31 Ara 2015
1,259
1
Şuan birlik olma zamanı bu tür tartışma açan şahsiyetler bölücülükten başka hiç birşey yapmazlar.
 

Bade Perest

Uzman üye
3 Haz 2017
1,693
2
103
O şahsiyetler yani Kürt olarak değil yanlış anlama,o Kuran'a basmış diyen karaktersizler ne değer,ne de ahlak bilen benden keyiflisi olamaz hayatını süren cehalette boğulmuş şahsiyetsizlerdir.Ha bazıları da var kabullenmek istemiyor orası ayrı...

Ya hepsi biliyor aslinda simdi ataturk olmasaydi ermenilerin uşaklariydi kabullenmek istemiyorlar.
 

Cilumut

Katılımcı Üye
29 Haz 2014
325
0
Atatürk Kadar büyük bir lider yok. Atatürk olmasaydı şuanda boyle olurmuyduk bilemem. Ama araştırdım okudum atatürk ateist. Kendisi bunu hep tepkı alırım dıye saklamış. Bende sevmem oyle duyma şeyleri ama arastırdım günlerce.
 

heredotcan

Katılımcı Üye
28 Ağu 2008
675
148
Bu Konu Çok gereksiz Şundan Dolayı Gereksiz bu Ülkede İstiyen Atatürkü Sever İstiyen Sevmez Hakaret Tabikide İki Taraf İçinde İşin İçinde Olmamalıdır Atatürkün Şahsına kişiliğine Ve politikasına Yöönelik Hakaret Yapmadan Bi İnsan İçin Cahil Beyinsiz Gibi terimler Kulllanmak Çok Yanlış Ben İlahiyat Fakültesi Mezunuyum Ve Atatürkün Din Ve politik Tutumunu Bu Yaşıma Kadar Eleştirdim Ama Şahsına Hiçbir Hakarette Bulunmadan. Zaten 5816.nolu Kanundan Dolayı Bu Ülkemizde Yasak. Şimdi Eğer Sen Burda Atatürkü Uslubunca Eleştiren İnsanlara beyinsiz Cahil Diyosan Cahilliği Kendinde Araman Gerekir Önce. Evet Atatürk Dinsizdi Bu Benim Görüşüm İslam Dinine Saygı Duyuyor Olabilir Ama Bu Dine İnandığını Sanmıyorum Tabi En Doğrusunu Allah Bilir ! Lütfen Konu Ve Yorumlarda Hakaret İçeren Kısımları Düzelt Yada İhbar Edelim
 
Son düzenleme:

Besk

Üye
14 Mar 2017
131
0
ÖTÜKEN
Bu konu gereksiz diyorsun çünkü işine gelmiyor Atatürkü kafandaki ön yargılarla bilmek istiyorsun. Bir zamanlar bende Atatürke karşı hiç olumlu bakmazdım çünkü sadece CAHİLDİM okumuyordum bilmiyordum halbuki kitapları açıp okumaya başlayınca kendimden utandım böylesine mükemmel bir liderin Türk ve benim tarihimde oluşu bana gurur verdi bugun senin orucunun namazının saatini ayarlayan fetvalar veren Diyaneti kurdu, Kuranı Türkçeleştirdi niye insanlar anlasın diye ama bizim milletimiz hala ayın harfini arap gibi gırtlaktan söyleyebilmeye çalışıyor o zaman Türkçe duada etmesin kimse bu dine inanır veyahutta inanmaz bu senin işin değil Tanrı ve kul arasındaki olaydır.
VAR OLSUN ATATÜRKÇÜ TÜRKÇÜLER !
 

heredotcan

Katılımcı Üye
28 Ağu 2008
675
148
Kardeş Sen Konuyu Başka Yerlere Çekmeye Çalışıyosun Sen Olayı Anlamamışsın Bile Cahilik Kitap Kurdu Olmakla Geçmeyen Bi Hastalık Kitapları Kurcalayınca İnsan Aydınlanmıyor Malesef.
Biz Burda Atatürkün Liderliğini Tartışmıyoruz Din Konusunda Görüşünü Söylüyoruz Konuyu Karıştırarak Tartışmaya Sokmana Gerek Yok Bence Sen Şu Cahillik Olayına Tekrar Bi Göz At

Kuranda Mahreç Diye Bi Olay Vardır Kuran İngilizce Bile Olsa Makbul Okunması Arapça İle gerçekleşir Ve Kuranda O Gırtlak Gelen Sesleri Yapmaya Gerek Vardır Ve Yapılmalıdır.

Ve Ayrıca İnsanlar Kuranı Zaten Anlıyordu Türkçe HarF İnkılabı Gelmeseydi Yani Bu Atatürkün İslam İçin Yaptığı Bişeymiş Gibi Övmenize Gerek Yok

Diyaneti Kurdu Çünkü Hilafeti Kaldırdı Buda İslam İçin Yaptığı Bi Katkı Değil
 
Son düzenleme:

aslan4111

Kıdemli Üye
19 Ağu 2016
3,492
8
Alıntı'dır yazdım burada yazılanların hiçbiri benim yazım değil.Yazıyı okuyarak eleştiri yaparsan sevinirim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.