Auslogics Disk Defrag Nedir ?

berk14684

Katılımcı Üye
27 Haz 2016
531
0
Antalya

Merhaba Arkadaşlar

Sizlere bilgsayarınız için çok yararlı olan bir programdan bahsedicem başlayalım.

[url=http://hizliresim.com/R17WBa][/URL]


Bilgisayarınızı uzun süre kullandığıızda yavaşlar.Bunun sebeblerinden biriside hardiskinizdeki bilgilerin silinip başka yerlere başka bilgiler yüklenmesidir.Bunu şöyle düşünün.Bir alanda birçok kare var.Bu alan hardiskiniz.Bir sürü kare var ve bunların içinde sizin bilgileriniz.



Siz bunları silip yüklediğinizde farklı yerlerde dağınık olarak o karelerde bilgiler birikir.Ve bir adamın burda bilgi aradığını düşünün.Karmaşıklık içinde bilgiyi bulmak için çok dolanacaktır.Ve iş gecikecektir.İşte bilgisayarda da böyle bir olay yaşanmaktadır.Bu yüzden bilgisayarımızda belli aralıklarla defrag yaparız ve bilgileri düzene sokarız.Bu sayede işlemler daha hızlı gerçekleşir.


[url=http://hizliresim.com/3vbmPr][/URL]


Kullanımı çok basittir.Kırmızı ok ile gösterdiğim yer harddiskinizdeki boşlukları analiz eder.
Mavi ok ile gösterdiğim yer ise bu boşlukları kapatır.



Hard diskinizin ömrünü uzatmak ve performansını yükseltmek için bu işlemi şiddetle tavsiye ediyoruz. Özellikle bilgisayar performansından memnun olmayan kullanıcılar’a ilk önerilerimizden biri, bu işlemdir. Hard diskiniz bilgisayar’ın performansını etkileyen temel donanım parçalarından biridir. Performans haricinde, diskinizde silmiş olduğunuz dosyaların geri getirilmesini istemiyorsanız da bu işlemi yapabilirsiniz. Kurtarma yazılımları verileri parçalanmış sektörlerden kurtardığı için defrag işlemi veri kurtarma özelliğini oldukça zorlaştırmaktadır.






















 

J3raveHero

Üye
26 Haz 2014
96
0
Denizli
Güzel paylaşım daha önce paylaşılmamış ise , program pek yeni sayılmaz şimdi genelde booster uygulamalarına gömülü olarak kullanıma sunulmakta diye biliyorum.Paylaşım için sağol.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.