AVG, en büyük rakibi tarafından satın alındı!

byfat51

Uzman üye
8 Kas 2015
1,860
0
Nide-->Niğde



Son yıllarda popülerliği düşmüş olmasına rağmen halen milyonlarca bilgisayarda aktif olarak yer alan anti virüs yazılımlarından Avast, en büyük rakibi olarak gösterilen Çek merkezli AVG'yi satın aldığını duyurdu. AVG'yi satın almak için 1.3 milyar dolar gibi oldukça büyük bir miktar ödeyen Avast, bu önemli adım ile özellikle kurumlara yönelik bir planlama içerisine girecek. Bu noktada şirketin dünya çapındaki ufak ve orta çaplı şirketlere açılacağı belirtilirken, isim konusunda nasıl bir yol izleneceği ya da AVG isminin tamamen tarihe karışıp karışmayacağı hakkında ise açıklanmış bir bilgi bulunmuyor. Avast'ın ayrıca nesnelerin interneti konusunda üretilen donanımlara daha iyi güvenlik getirmek istediği belirtiliyor.


Birleşme sonrasında toplam 400 milyon kullanıcıya ulaşan ve bunun 16 milyonu mobil cihazlardan gelen Avast ve AVG, son yılların yazılım tarafında gördüğü en büyük satın alma ile çok daha önemli yerlere gelecek gibi görünüyor.​
alıntıdır
 

BenzinsizFerrari

Uzman üye
3 Şub 2015
1,121
0
Bence kötü yaptı avast. Zaten bir av programısın. gidip başka bir av yi satın almak yerine farklı bir program satın al. kendini geliştir. Mesela Apple beats'i satın alarak ses teknolojileri konusunda adından söz ettirmeye ve güven vermeye başladı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.