Balıkçıların ağına 3 bin yıllık kano takıldı

MidNighT

Kıdemli Üye
Ağlarına daha önce uçak enkazı takılan İnebolulu balıkçılar, bu kez denizden ağaç gövdesinden oyma kano çıkardı. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yaptıkları ilk incelemede kanonun 3 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Kahveci, “Yapılacak araştırmanın sonunda bu kanonun Karadeniz’in tarihine ışık tutacağını umuyoruz'' dedi.
Kastamonu'nun İnebolu İlçesi açıklarında balıkçı Ömer Dilek'in denize bıraktığı trol ağına ağaç kano takıldı. Balıkçı Ömer Dilek, kayığına yedeklediği tarihi kanoyu çekerek İnebolu Limanı'na getirdi. Arkadaşlarıyla birlikte ağı çekerken oldukça zorlandıklarını belirten Ömer Dilek, “Çıkardığımız şeyi önce bir ağaç parçası sandık. Yakacak olarak kullanmak üzere limana getirdik. Ancak iskeleye çıkardığımızda ağaç parçasının bir kanoya benzediğini gördük'' dedi.
Kestane ağacının gövdesinden oyularak yapıldığı belirtilen 3 metre boyunda, 60 santim enindeki tarihi kano, incelenmek üzere Orman Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yaptıkları ilk incelemede kanonun 3 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Kahveci, tarihi kanodan alınan bir parçanın daha detaylı inceleme yapılması için İsrail'e gönderileceğini söyledi. Kahveci, “Yapılacak araştırmanın sonunda bu kanonun Karadeniz'in tarihine ışık tutacağını umuyoruz'' dedi.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.