Ağa bağlanıp interneti kullanırsan birşey olmaz diye birşeyi kabul etmiyorum birbirine bağlı açık kapılarla geçiş sistemine sahip olan bir sistemden bahsediyoruz zaten internet deryasında süzülürken virüssüz ve reklamsız kodsuz bir gün geçiremiyoruz o ayrı bi konu ama ana makina virüslüyse kolları olan diğer makinalarada makinalar açıldığı andan itibaren dağılır internet kafe bakımını yaparken sık başıma gelen konular bunlar serverı kapattıktan sonra ana makinadan diğer açılmış olan makinalara dağıldığı için bir gecemi harcadığımı bilirim Akıl akıldan üstündür herzaman için banada bir başka arkadaşım önermişti SystemUp denilen bir koruma kartı sayesinde bunun önüne geçmiştik ...Yine bağımsız bir kurs yerinde kursiyerlerin render almak için makinalarını ağ kurarak bağladıklarını ama dersi veren hocanın harici harddiskindeki arşivinden virüsün bütün makinalara dağıldığınıda gördüm.Yani senin makinan bireysel tek başına bir makina olmadığı için sen naparsan yap diğerlerinede hükmün olur.sistem birleşiyor çünkü hepsi bir aile oluyo virüslerde aşiret olucaktır her açılış kapanışta vazifeyi tamamlıycaktır.Ben ağla çalışan sistemlere antivirüsü yeterli bulmuyorum .Virüsler gün geçtikçe değişik kodlarla yazılıp ortalığa dağılıyor.