Bilgi Güvenliği / Nedir / Güvenlik Türleri / Güvenlik Sistemleri

Nsr

Katılımcı Üye
19 Şub 2016
959
0
Sofya


Güvenlik; toplum yaşamında yasal düzenin aksamadan yürütülmesi, kişilerin korkusuzca yaşayabilmesi durumudur

Güvenlik Türleri

Bilgi (İstihbarat) güvenliği: Bilgi güvenliği yazılı, sözlü veya elektronik ortamdaki bilginin korunması ve doğru bilginin, doğru zamanda, doğru kişiye ulaştırılmasıyla ilgilenir.
Bilişim güvenliği: Bilişim aygıt ve yazılımlarının kullanımından doğabilecek riskleri ve tehlikeleri inceleyen bilişim teknolojisi dalıdır.
Fiziki güvenlik: Fiziksel güvenlik saldırganların bir tesise, kaynağa veya fiziksel bilgiye ulaşmalarını engellemek veya caydırmak amaçlı alınan önlemlerdir. Kalifiye insan gücü kullanılır. [2]
Gıda güvenliği: İki kavramı belirtmektedir.
Uluslararası ilişkiler alanında insanların açlık veya kıtlık durumunda bulunmamasını belirtir.
Yiyeceklerin üretim aşamasından son tüketiciye ulaşmasına kadar geçen sürede gıdanın insan sağlığına uygun şartlarda üretim, depolama, paketleme ve taşımasının yapılmasıdır.
İnsan güvenliği: Ulusal güvenlik, egemenlik ve insan hakları alanında ortaya çıkan kavramsal bir sorunu belirten uluslararası ilişkiler terimidir. İnsan hakları olarak da ifade edilebilir.
İş güvenliği (veya işçi güvenliği): Herhangi bir iş kolunda çalışanların, iş süreçleri boyunca sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınmasıdır.

Güvenlik Sistemleri

X-ray, kamera, lens, ayak, muhafaza, kablo, monitör, kayıt ve izleme cihazı ve diğer aksesuar / malzemelerden oluşan, kameralardan alınan görüntülerin ekranda izlenmesini, görüntülerin kaydedilmesi, kayıtlı görüntülerin oynatılması, uzaktan izlenmesi ve benzer diğer işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan ürün - hizmet birleşimine kamera güvenlik sistemi denmektedir.

Güvenlik Kültürü

Güvenlik kültürü
Güvenlik kültürü; grup üyelerini ve amaçlarını kazadan beladan korumak için takip edilen kurallar, alışkanlıklar, yöntem ve alet-edavatlar bütününe verilen isimdir. Grup, rakipleri ya da düşmanları olan bir ülke; bir politik, askeri, ticari veya ideolojik örgüt olabilir. Toplumdaki egemen kültürün tasvip etmediği, bazen kanunların da yasakladığı bir yaklaşımı savunan kişilerin bir araya gelmesiyle oluşabilir.

Genelde güvenlik kültürünün amacı; rastgele oluşumlardan doğabilecek zarar olasılığını azaltmak, casusların gruba sızmalarını önlemek, hassas bilgilerin grup dışındakilerce öğrenilmesine fırsat vermemektir.

Gizlilik

Mahremiyet veya gizlilik (Latince: "privatus ": geri kalanından ayrı, Privo; "mahrum") bireyin veya bir grubun kendilerini veya kendileri hakkındaki bilgileri ayırma yeteneği ve böylece kendilerini ifade ederken seçici olmalarıdır. Sınırları ve kabul edilir içeriği kültürler ve bireyler arasında farklılık gösterir ancak bazı ortak temalar paylaşılmaktadır. Herhangi bir şey gizli olduğunda, doğal olarak kişiye özel veya hassas bir durum var demektir. Mahremiyet alanı bilgilerin korunması ve kişisel alana girilmemesini gerektirdiğinden güvenlikle çakışmaktadır.


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.