bilgisayar genel problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
26 Kas 2010
106
0
arkadaşlar öncelikle hoşgeldiniz..
benim bu aralar bilgisayarım kendini çok kasmaya başladı bazen bilirsiniz.
bilgisayarın düt diye ses çıkarması var o çok fazla arttı nerdeyse her saat düt ediyo
donması fazlalaştı bugun de tam hatılamıyorum : açarken şöyle bi yazı gelıyodu 4 açışımda pcye vurdum açıldı yazı şöle bişey di : device boot gibi birşeyler yazıyodu acaba pcmde ne gibi sorunlar var bunlar bigünde degil de 1 haftaya yakın bir sürede yavaş yavaş oldu.
donmasıda fazla bilgisayarımın kapagı açık ısınmıyor ve tozlanmıyor taramalar yaptım virüs felan da yok acaba sorun nedir...
şimdiden teşekkürler...
 

gizemli56

Katılımcı Üye
5 Ara 2009
681
0
Arkadaşım format kesin çözüm değildir kesin çözümdür ama yinede pcye zarar verir mesela sen bir şeyi parçalayıp tekrar yapıştırsan bu onun görüntüsünü işlevliğini azaltır o yüzden ilk başta CCleaner gibi programlar kullan.Baktın ki olmadı ondan öyle format at
 

emo_57

Uzman üye
18 May 2010
1,380
0
bilgisayar zamanla yavaşlar, donar yani her şey olbilir. Format at. Her şeyi yükleme. Yani pcne iyi davran. Format atınca azda olsa hızlanır. Donmalar ortadan kalkar tahminimce. Cünku donmalar aşırı yuklenmedn olur. Pc nin özellikleri iyiyse wın7yi oneririm.
 

'-M i r b e y'

Katılımcı Üye
13 Kas 2010
597
0
Bursa
bilgisayar zamanla yavaşlar, donar yani her şey olbilir. Format at. Her şeyi yükleme. Yani pcne iyi davran. Format atınca azda olsa hızlanır. Donmalar ortadan kalkar tahminimce. Cünku donmalar aşırı yuklenmedn olur. Pc nin özellikleri iyiyse wın7yi oneririm.

Evet, Ama Windows7 'ninde Farklı sürümleri var ; Mesela Windows 7 Ultimate Görseldir, Eğer PC'n iyi ise Ultime Yükleyebilirsin, Fakat PC'min Donanımı iyi değil diyorsan En basitinden Windows 7 Starter Kullanabilirsin.
 
S

Spy' Man

Ziyaretçi
format at ve pc ne cok sey yukleme ;) setuplar bı klasore koy gerektıgınde kur sonra sıl ;) pc yavaslamaz
 
26 Kas 2010
106
0
ben bilgisayarın donanımı iyi yani windows 8 in en iyisini bile yükleyebilirim ama abim yükleme diyor xp olsun diyor
bide bios ayarlarını nasıl yapabilirim. nerden sorun çıktıgını anlıyamam ki ben
 

Latın1

Katılımcı Üye
23 Nis 2010
818
0
VisuaL Basic & Cs5
arkadaşlar basit olarak format cevabını vermişsiniz. ama donanım özellikleri ne acaba 512 mb ram var ise win7 işletim sistemi kullanıyorsa bilgisayar bu yüzden yavaş olur aynı şekilde vistada öyle minimum 1 gb ram gereksinimi vardır. donanımsal sorunun varsa formatla düzelmez. ses geliyorsa ramlerden birisi bozulmuş olabilir. hdd de arıza olabilir.. vs.
 

emo_57

Uzman üye
18 May 2010
1,380
0
ben windows 7 ultimateyi tavsiye ederim.


Birde kardeş bilgisayarında tema yüklüyse kaldır. Pcye ağirlıktan başka işe yaramıyor.
 
Son düzenleme:
26 Kas 2010
106
0
koskoca türk hack team ekibine diyorum ki naapabilirim format at diyorsunuz teşekkür ederim yardım ediyorsunuz ama buranın farklı oldugunu hissetirecek bir porgram,, ayar vs gibi bir yöntem söylmeniz gerekir bence.
 

efe485

Yeni üye
7 Ara 2010
9
0
No boot device detected insert system (takılı aygıt bulunamadı önyüklenecek sistem yok) acılımı buna benzer bir şey tam bu olmasa bile :) bunun nedeni bilgisayarında sabitdisc(harddisc) bulunamasıdır bunun çözümü eger vurunca acılıyorsa hard disc'in kabloları arasında temanssızlık olmasıdır bilgisayarın kasasını ac ger biliyorsan hard discin kablolarını cıkart yeniden tak iyi taktıgından emin ol daha sonra calıstır eger gene bu sorunu yasıyorsan o zaman sabit discinde fiziksel bir problem var demektir sabitdici degistirmen sorunu çözecektir ama ondan önce kablolarında saglan oldugundan emin olman lzm bosuna yeni disc almıs olma dene eger işine yararsa iyi :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.