Öncelikle Merhabalar,
Birkaç ay önceye kadar bilgisayarım (laptop), 40 derece sıcaklığı geçmezdi (Google Chrome, VirtualBox, Discord vs. kullanırken) fakat şimdi Chrome'da Youtube üzerinden video izlerken 55-57 civarına çıkıyor (VirtualBox ile Kali ve Arch çalıştırırken de aynı değerleri alıyorum.). Bilgisayarım yaklaşık 2 - 2,5 yıllık olmuş ( ben 1 yıllık sanıyordum, zaman hızlı geçiyor.
) ve ben daha önce bilgisayarımı hiç temizletmedim. Biraz araştırma yaptığımda termal macunu yenilemem gerektiğini gördüm, fakat malum günümüz bilgisayarcıları içeriden parça vs. çalıp değiştirebiliyor o yüzden macunu değiştirmeyi pek düşünmüyorum. Acaba macunu yenilemeden bu sorunu çözmenin bir yolu var mıdır ? Yani bilgisayarın ızgarasına, klavyesine ve hava çıkışı olan yerlerine hava tutsam oraların temizlenmesi açısından vs. işe yarar mı ?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Başka bir öneriniz varsa yazın lütfen
İyi günler !
Birkaç ay önceye kadar bilgisayarım (laptop), 40 derece sıcaklığı geçmezdi (Google Chrome, VirtualBox, Discord vs. kullanırken) fakat şimdi Chrome'da Youtube üzerinden video izlerken 55-57 civarına çıkıyor (VirtualBox ile Kali ve Arch çalıştırırken de aynı değerleri alıyorum.). Bilgisayarım yaklaşık 2 - 2,5 yıllık olmuş ( ben 1 yıllık sanıyordum, zaman hızlı geçiyor.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Başka bir öneriniz varsa yazın lütfen
İyi günler !
Son düzenleme: