bilgisayarımda da " e - f - g - h " silinmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sanalevim

Katılımcı Üye
25 Ara 2006
352
1
söyle bir sorunum var pc ilk aldığım da e f g h vardı format attım ama silinmiyor yinede c ve d yi sildim yeniden yükledim ama diğerlerini silemiyorum formatta görünmüyor ama sonradan yine çıkıyor

yardımlarınız için şimdiden tesekkürler....
 

hacker-13

Yeni üye
31 Tem 2009
25
0
BİLGİSAYARLA PROBLEM ÇÖZÜMÜ VE BASIC PROGRAMLAMA

Problem çözümlerinde izlenecek olan adımların hazırlanışına bilgisayar dilinde algoritma denir. Bir problemin birden fazla çözüm yolu bulunabilir. Bilgisayar kullanarak bir problem çözmek istiyorsak yapacağımız ilk işlem , problemi çözüp algoritmasını hazır-lamak olacaktır. Algoritma hazırlandıktan sonra seçilen programlama dili ile programın kodlaması yapılır. Program çalıştırılır varsa hataları düzeltilir.
• Problemi kendiniz çözerek, nelerin veri nelerin çıktı olacaklarını belirleyip , matematik-sel bağıntılarını çıkartınız, işlemleri yapınız.
• Programın algoritmasını hazırlayınız.
• Anlamakta zorluk çekiyorsanız, akış diyagramlarını çiziniz
• Programın kod laması, yani bilgisayar programını yazınız.
• Programı bilgisayarda çalıştırıp deneyiniz.
• Varsa yazılım hatalarını düzeltip , tekrar çalıştırınız.
• Programın sonucu doğru olarak vermiyorsa , programı kontrol ediniz. gerekirse baştan itibaren işlemleri tekrar yapın.

BASIC :(Beginners All-Purpose Symbolıc Instructıon Code) : Kelimelerinin baş harflerin-den oluşur. Basic programlama dili , bilimsel, kolay veya ticari amaca uygun ve kolay anlaşılır bir
dildir. Buradan niçin Basic? Sorusunun cevabı; öğrenmesi ve kullanması çok kolay olduğu için olabilir. Zaten BASIC temel anlamına gelmektedir. Basic ile bir program dili yanında , bir problemin bilgisayarla nasıl çözüldüğünü öğrenmek çalışın. Yani bilgisayarla problem çözüm mantığının kazanılması asıl amaç olmalıdır. Dolayısıyla diğer dillere (Pascal, C, COBOL) geçiş kolay olacaktır.
Her dilin kendisine göre , karakter seti ve yazım kuralları vardır. QuickBASIC karakter seti;

• Harfler : A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K,L,M,N,O,P,Q,R,S,T,U,V,W,X,Y,Z Deyim ve değiş-ken isimlerinde “ İ, Ğ, Ü, Ş, Ö, Ç” harflerinin kullanılmamsının nedeni , karakter setinde tanımsız olmalarındandır.
• Sayılar : 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,
• Özel Semboller : $ . , ; = < > ( ) “ ´ & ! # * - / \ + Her dilin kendine özgü yazım kuraları ve yapısı vardır. Bu kurallara uyulmaması hatayı beraberinde getirir. Bir dilin yazım kurallarına, söz dizimine (Syntax) adı verilir.:)

 

shergar5555

Katılımcı Üye
14 May 2009
728
0
keşke bilseydim :=)
hard disk manager porogramlarından birisini kullanarak bu bölümlerin diğer bölümler ile birleşmesini sağlayabilirsin veya format esnasında yükleme yapacağın bölümü seçmeden bu bölümleri kaldırabilirsin. eğer kullandığın işletim sistemi linux ise bu işletim sistemini kurma esnasında hard diste bu gibi bölümlerin olması kaçınılmaz hale gelir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.