Selamlar, yaklaşık 2,5 yıl önce bir laptop (dizüstü bilgisayar) satın aldım. Laptop hep sorunsuz çalıştı; bana oyunlarda, kodlarımda ve sanal makine olarak gerek Kali'de, gerek Parrot'ta, gerekse Arch'ta mükemmel performans sergiledi fakat son 1 aydır bilgisayarım sadece Chrome'u açsam bile ısınmaya başladı. Bilgisayarın ızgarasının olduğu tarafın altına silgi koydum, ısınma çok az (1-2 °C) azaldı. Şu an sadece Chrome üzerinden 4 sekme açık ve bilgisayar 56-57 °C arası değişiyor. Bilgisayarın performansında sorun yok, satın aldığım gün ile aynı ama ısınması beni biraz kötü etkiledi. Biraz araştırdığımda macun değişimi, format ya da bilgisayarın içini açıp temizlemek öneriliyordu. Macun değişimi yapacaktım ama bilgisayarcıların kalitesiz macun sürdüklerini öğrendim. Parça çalma olayları da olabiliyor. Bilgisayarımın sürekli bilgisayarcı dolaşmasını istemem. O yüzden format atmayı istiyorum. Benimle aynı bilgisayarı alan arkadaşımda bu sorun daha önce ortaya çıkmıştı, bir format atınca ısınma sorunu ortadan kalkmış. Acaba ben de atmalı mıyım ? Önemli dosyalarımın hepsini yedekledim. Sizce format atmalı mıyım ?
Cevaplarsanız sevinirim iyi günler dilerim !
Cevaplarsanız sevinirim iyi günler dilerim !