Bilgisayarin kendi kendine Reset atma nedenleri Nelerdir?

cronaldo1255

Katılımcı Üye
7 Ağu 2012
484
0
Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır böyle bir sorunun çoğu kişide yaşandığını biliyorum.Ve çözüm yolu olarak bu konuyu açmayı faydalı buldum anlatım bana aittir yardımcı olabildiysem ne mutlu bana diyerekten başlayalım.


Başlıca Bilgisayar restart Nedenleri şunlardır:


1-)Bilgisayarınızın kasasını açın ve ilkin bir bakın nasıl gözüküyor.(Çok mu tozlu yoksa sesler mi geliyor iyice bir bakın) Sonra İşlemci (CPU) ve Güç Kaynağı (power supply) bağlanan fanları kontrol edin.Baktınız ki çok fazla toz var ve pervanelerin rahat dönmesini engelliyor tornavida aracılığı ile sökün ve içini iyice bir temizleyin.Çünkü tozlanma fanlarda yavaşlama yapar yavaşlamada işlemcide ısınma yapar ve buda restart yapar :)

2-)Bir olası sebepte İşlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir.İşlemci fanının yerine oturmaması bilgisayar için bir savunma mekanizması diyebiliriz.Çünkü eğer işlemci fanı yerine oturmamışsa işlemciyi iyi soğutmaz ve bilgisayarda donanımlarına zarar vermesin diye kendini resetler.Buna da dikkat ediniz.

3-)Bilgisayarınızda arka planda yanlış çalışan veya çakışan programlar olabilir işte bunları "Msconfig" başlangıçtan devredışı bırakınız veya diyelim pc niz arızalı değilken ki dosyalarına kadar silersiniz veya da Windows xp veya 7 cd sini takarsınız başlangıç onarma vs temiz bir onarırsızın ve sorun çözülecektir.

3-)Güç Kaynağından (power supply) gelen elektrik akımı anakartı yeterince besleyemiyordur ve bunun nedenide kablolardan kaynaklanmaktadır.Bilgisayar alırken yedek arça mutlaka verilir.Yedek parçaları deneyiniz.

4-)Evinizin tesisatlarından kaynaklanan(Örn:Topraklama Sistem) dediğimiz yükü sıfır olan iletkenleri ve bunlara bağlı bölümlerin uygun iletkenlerle toprak kitlesi içerisine yerleştirilmiş bir iletken cisme (elektrot) bağlanmasına topraklama deniliyor.Bu sistem eskimiş olabilir ve Güç Kaynağından (power supply) yeterli verimliliği veremiyordur.Bundan kaynaklanıyor olabilir


5-)Bir sebepte hepimizin bildiği gibi virüslerdir.Bunlardan korunmanın bir çok yolu vardır.Gerçi bunlar hakkında yeterince konu açılmıştır boşuna girmeyelim bu konuya ama ufak bir değiniceksek "Combofix" programını indirin ve pc güvenli modda taratın.


6-) İşlemcinin (CPU) Açınca alt katmanında bir sıvımsı katı bir macun vardır.İşte o macunu kontrol ediniz işlemcinin soğutma işini görür eğer bitmişse yeni termal macun alınız.

7-)Bilgisayara görüntüsü için ekran kartı çok önemlidir.Sizde hemen ekran kartına bakın tozlanmış mı yoksa kablolarda temassızlık mı var diye kontrol edin.

:cool:Sisteminizde ki bios ayarlarıyla oynanmış olabilir bios güncelleyiniz veya bios eski haline çevirmek için Default yapabilirsiniz.

9-) Hard Disk (Hdd) kablolarında sorun olabilir.

10-)Veya şöyle yapabiliriz Aygıt Yöneticisi\'sine girin. Aygıt Yöneticisi yardımıyla sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz ordaki hatalar gözükür zaten.

11-)Başta dediğim gibi kasa içerisi iyi soğutulamıyor yani iyi hava akımı sağlanamıyor olabilir bu yüzden fanları kesinlikle kontrol ediniz.

11-)Usb slotları kontrol edin.

12-)İşlemcinin ısısını programlar ayrıcalığı ile kontrol edin.

Bunların hepsini kontrol ettiniz fakat hala bilgisayarın kendini kapatması devam ediyorsa tek ve kesin çözüm Anakart (Mainboard) tamir etmektedir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.