Windows BİOS da USB Gözükmüyor

  • Konbuyu başlatan supnman16
  • Başlangıç tarihi
S

supnman16

Ziyaretçi
Merhaba. Dün bilgisayarıma format atmak için format usbsi oluşturdum.Sonra ise biosa girdim. ama bios boot menude usbem gözükmedi. usb legacy fln felan demeyin çünkü benimkinin biosunda öyle şeyler yok.
Yardım ederseniz sevnirim.
Not: biosda, bios setup diye bişey gördüm ama başıma bela almıyım diye ellemedim sizce normal bios kurmak içinmi oraya basıcam?
bilgisayar model:
Lenovo IdeaPad MIIX 320-10ICR
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
336
Localhost
Merhaba;

Format USB nizde Sıkıntı Olabilir. USB ye Tekrar Boot Etmeyi Deneyiniz. USB nizi Başka Portlara Takmayı da Deneyin. Birde BİOS Menunuzde USB Boot Diye Bir Seçenek Varsa
Ve Disabled Seçeneğinde İse Onu Enabled Yapınız.

Iyi Forumlar...
 

Warez7

Uzman üye
19 May 2018
1,425
5
Diskinize bir harf atayabilirsiniz. Ve ardından rufus aracılığıyla tekrar format usb oluşturmaya başlayınız sorun çözülecektir.
 

Suskun

Kıdemli Üye
23 Ocak 2012
2,766
680
Germany
Merhabai

Sanırım Award Phoenix BIOS kullanılmış. Birde şöyle dene, flash belleği tak ve bilgisayar açılırken "Delete" tuşu ile BIOS arayüzüne gir. Ardından "Boot Priority" kısmından Flash belleğin adını bul, üzerine gel ve "+" Tuşu ile ilk sıraya al. Format attıktan sonra bu ayarları eskisine çevir, yoksa her açılmasına Flash belleği boot edecektir.

İyi Forumlar.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.