Windows ile her şey yapılamaz sınırları vardır asıl hack işleri için Linux kullanılır bunu bilmen lazım.
Windows anca XSS SSL Sql injection vs.
Linux bambaşka bir evren sadece kullanımı zordur bir çok fonksiyonu vardır.
Şimdi saymaya kalksak zor olur.
Wif-i şifre kırma
Pentest araçları
Uzaktan sistem bilgisi toplama vs açıkları istismar etmek vs.vs. uzar gider.
Ama işte gel gelelim kullanım zordur.
Ne sınırı varmış çok merak ettim yahu?
Windows'un aniden wifi'a bağlanma özelliği mi kaldırıldı da wifi kıramıyor? Windows için penetration test araçları yok mu? Uzaktan sistem bilgisi toplama yapılamaz mı windows'ta?
Saçmalamayın yahu.. Windows, linux, kafana eserse Mac kullan..
Geçmişte, ama geçmiş dediğim, 2000 öncesinden bahsediyoruz, windows networking konusunda epey eksikti. Bir unix cihazda tek klasör açıp tek chmod komutuyla web sitesi açardınız, windows'ta bunu yapmak ölümdü. Telnet'in local echo vermesini bile sağlayamazdınız.. Etrafta adam gibi ssh client bulamazdınız. Unix'te telnet ve ssh olmazsa olmaz şeylerdi. Powershell ve script dilleri yeterince gelişmemişti, her ihtiyacınız için ful bir program yazmak zorunda kalırdınız. Bash script bir çok şey için 3 satırda işinizi görürdü, görüp kıskanırdınız.
Zaman değişti. Artık linux ne kadar etkinse, windows da o kadar etkin... derdim ama Windows avantajlı durumda...
Dünyanın ezici bir çoğunluğu windows işletim sistemine sahip cihazlar kullanıyor. Yani asıl hedefin çoğunluğu windows. Güvenliğe git gide daha önem verilmesi, açık kalmaması sebebi ile çoğu hosting firması php host etmek için bile windows cihazlar kullanmaya başladı. Üfürükten web sitelerini heklemeyi bırakıp, sistem penetrasyonuna geçtiğinizde, hedefiniz olan sistemlerin de windows tabanlı olduğunu görürsünüz. Bankamatiklerden sistemlerin güvenli VPN'lerine kadar, saldırmayı düşleyeceğiniz hedeflerin 90%'ı windows işletim sistemini kullanır.
E isterseniz bu linux sistemlerde C'de kod yazar, sonra onu uğraşıp windows için derlersiniz, ben bu arada visual C++'ı açar, kodumu yazar, sadece F5'e basarım. Windows'un bütün yerel fonksiyonları elimin altında olur, msdn'de visual c++ için örnek kod olur, perl için değil.. Ya ben bu float'ı little-endian mı, big endian mı aktaracaktım diye düşünmem. Hedef makinenin byte dizilimi benimki ile aynıdır, kontrol etmeme bile gerek yoktur. 32 bitlik için şöyle derlesin, 64 bitlik için şöyle takla atsın diye bir derdim yoktur. "Her iki tasarıma da uygun olarak derle" derim, hedef makine IL kodunu okurken kendisi gerekli düzenlemeleri yapar.
Devir değişti, artık bir açığın kapatılma süresi aylarla değil, saatlerle ölçülüyor. Her ne kadar linux araçları çok geniş bir yelpazeye sahip olsa da, incelediğinizde araçların büyük çoğunluğunun yıllar önce kapatılmış açıklar için olduğunu görürsünüz. Genelde ciddi bir sisteme, ciddi bir saldırı yapmak nokta vuruşu ve kendi programınızı/scriptinizi yazmanızı gerektirir.
Ama neticede, canın ne isterse onda başla. National Instruments gibi firmalar C# desteği açarak ve de windows shell kullanan akıllı kartlar üreterek, windows'u biraz piyasaya soktu ama hala donanım tasarımı deyince akla unix shell gelir. Perl'de, python'da, java'da yazılmış programlar rahatlıkla, başarılı bir şekilde windows işletim sistemine aktarılır. Sistemler birbirine git gide daha fazla benzemeye başladığından, windows kullanan bir programcının linux'a geçmesi de, linux kullanan programcının windows'a geçmesi de eskisi gibi büyük bir alışma süreci gerektirmiyor.
Canının istediğinden başla, ihtiyacın olursa geçersin gitsin. Belki ilk hafta yanlış kısayollara çok basarsın, o kadar.