AtASeL
Özel Üye
Temel otobanda köklemiş gazı, gidiyor...
Bakmış bir tabela: "YAVAŞLA 80 km." Hızını o an 80'e indirmiş Temel.
Az sonra bir tabela daha: "YAVAŞLA 60 km." Temel 60'a inmiş.
Merakla giderken yeniden bir tabela: "YAVAŞLA 40." - "Yolda çalişma var kalipa!"
deyip 40'a düşürmüş hızını.
Epeyce sonra yine bir tabela: "YAVAŞLA 15 km." Talimata uyarak 15 km.'ye düşmüş Temel.
Yolun en sağından tıngır mıngır gidiyor.
Ama meraktan da çatlayacak.
Uflaya puflaya bir saat daha gittikten sonra yeni bir tabela görmüş: "YAVAŞLA'YA HOŞ GELDİNİZ, NÜFUS: 2500"
Temel Uzak Dogu'ya gider. 250 $ verip bakinca insanlari çiplak gösteren gözlüklerden alir. Takar bakar çiplak, çikarir bakar giyinik. Çok hosuna gider. Ikide bir takip, çikarir. Eve gözünde gözlük gider, bakar Fadime'yle sütçü çiplak. Gözlügü çikarir bakar çiplak, Takar bakar çiplak. Müthis canı sıkılır ve Fadime'ye der ki:
- Ula Fadime 250 $ verdim, hemen bozuldu..!!!!
Bir gün kekemenin biri dükkana girer ve..
-ba ba bab bana bi bi bi bir ki kilo şe şe şeker ver der satıcı da
- ta ta ta tamam ar ar ar arkadaş der tam bu sırada başka bir müşteri içeri girer ve
- bana bir gazete verir misin der. satıcıda
- tamam abicim hemen veriyorum der adamın işini görüp gönderir
Satıcının kekelemeden konuştuğunu gören kekeme müşteri satıcıya kızgın bir şekilde
-se se sen ke ke kele kekelemeden ko ko konuşuyorsun yo yok yoksa ben ben benle alay alay mı edi edi ediyorsun der satıcıda
- yo yo yok hem hem hemşerim be be be ben di di diğer a a adam adamla a a ala alay e e ediyorum der.
Küçük çocuk okula yeni başlamıştı. O akşam
okuldan döndükten sonra yüzünü buruşturarak
söylendi: Anneciğim okulda bile yalan sölüyolar.
O da ne demek oluyor yavrum?Olur mu öle şey?
İnanmazsan gitde bak. Bizim sınıfın kapısında
''birinci sınıf'' yazıyor.Halbuki oturulacak yerlerin
hepsi tahtadan
Kayserili İki kardeş o yaz "Haki" renginin moda dünyasını kasıp kavuracağı haberini alırlar. Bunun üzerine piyasada ne kadar haki renk kumaş varsa hepsini satın alırlar..Sezon geldiğinde, satış yapmayı beklerlerken bir parça bile kumaş satamazlar.. batmak üzereler... bunun üzerine bölgedeki askeriye için bir komutan üniforma diktirmek ister bunun içinde haki renk kumaş gerekir... anlaşırlar..
Komutan der ki:
- Yarın size saat 12:30'a kadar telgraf çekmezsem siparişimi vereceğim.
Saat 12:29'da kardeşlere bir telgraf gelir.. bunun üzerine diğer kardeş zarfı telaşla açar ve sevinçle haykırır;
- Müjde kardeşim baban ölmüş!!!
Bakmış bir tabela: "YAVAŞLA 80 km." Hızını o an 80'e indirmiş Temel.
Az sonra bir tabela daha: "YAVAŞLA 60 km." Temel 60'a inmiş.
Merakla giderken yeniden bir tabela: "YAVAŞLA 40." - "Yolda çalişma var kalipa!"
deyip 40'a düşürmüş hızını.
Epeyce sonra yine bir tabela: "YAVAŞLA 15 km." Talimata uyarak 15 km.'ye düşmüş Temel.
Yolun en sağından tıngır mıngır gidiyor.
Ama meraktan da çatlayacak.
Uflaya puflaya bir saat daha gittikten sonra yeni bir tabela görmüş: "YAVAŞLA'YA HOŞ GELDİNİZ, NÜFUS: 2500"
Temel Uzak Dogu'ya gider. 250 $ verip bakinca insanlari çiplak gösteren gözlüklerden alir. Takar bakar çiplak, çikarir bakar giyinik. Çok hosuna gider. Ikide bir takip, çikarir. Eve gözünde gözlük gider, bakar Fadime'yle sütçü çiplak. Gözlügü çikarir bakar çiplak, Takar bakar çiplak. Müthis canı sıkılır ve Fadime'ye der ki:
- Ula Fadime 250 $ verdim, hemen bozuldu..!!!!
Bir gün kekemenin biri dükkana girer ve..
-ba ba bab bana bi bi bi bir ki kilo şe şe şeker ver der satıcı da
- ta ta ta tamam ar ar ar arkadaş der tam bu sırada başka bir müşteri içeri girer ve
- bana bir gazete verir misin der. satıcıda
- tamam abicim hemen veriyorum der adamın işini görüp gönderir
Satıcının kekelemeden konuştuğunu gören kekeme müşteri satıcıya kızgın bir şekilde
-se se sen ke ke kele kekelemeden ko ko konuşuyorsun yo yok yoksa ben ben benle alay alay mı edi edi ediyorsun der satıcıda
- yo yo yok hem hem hemşerim be be be ben di di diğer a a adam adamla a a ala alay e e ediyorum der.
Küçük çocuk okula yeni başlamıştı. O akşam
okuldan döndükten sonra yüzünü buruşturarak
söylendi: Anneciğim okulda bile yalan sölüyolar.
O da ne demek oluyor yavrum?Olur mu öle şey?
İnanmazsan gitde bak. Bizim sınıfın kapısında
''birinci sınıf'' yazıyor.Halbuki oturulacak yerlerin
hepsi tahtadan
Kayserili İki kardeş o yaz "Haki" renginin moda dünyasını kasıp kavuracağı haberini alırlar. Bunun üzerine piyasada ne kadar haki renk kumaş varsa hepsini satın alırlar..Sezon geldiğinde, satış yapmayı beklerlerken bir parça bile kumaş satamazlar.. batmak üzereler... bunun üzerine bölgedeki askeriye için bir komutan üniforma diktirmek ister bunun içinde haki renk kumaş gerekir... anlaşırlar..
Komutan der ki:
- Yarın size saat 12:30'a kadar telgraf çekmezsem siparişimi vereceğim.
Saat 12:29'da kardeşlere bir telgraf gelir.. bunun üzerine diğer kardeş zarfı telaşla açar ve sevinçle haykırır;
- Müjde kardeşim baban ölmüş!!!