Botnet nedir ?

02d3

Kıdemli Üye
23 Haz 2015
2,581
1
LA
Botnet, kötü amaçlı yazılımların bilgisayarlarda dağıtılıp bu yazılımı kullanan veya yükleyen bilgisayarlara çeşitli görevler vermeye yarayan saldırı amaçlı yazılımlardır. Bot kelimesi robot kelimesinin kısaltılmışıdır ve Botnet’in temeli DDoS saldırılarından oluşmaktadır.
En çok yazılımların yüklendiği zombie bilgisayarların yazılımcının belirlediği bir adres üzerine saldırı yapmak üzerine kullanılır. Sadece saldırı değil çeşitli amaçlar için de kullanılabilir örneğin pop-up reklam tipi sayesinde istenilen adresin reklamı yapılabilir. Virüs şeklindeki yazılımlar ile kullanıcısının gizli şifreleri öğrenilebilinir.Spam tarzında rahatsız edici mailler gönderilebilir, istenilen siteye aynı anda bir çok zombie bilgisayardan giriş yapılarak sitenin kaldıramayacağı trafikler ile sitelerin kapanmasına neden olunabilir.Yani RATler ile DDOS saldırılarının karışımı olarak düşünülebilir.

İnternet kullanımının artması ile birlikte Botnet tarzındaki virüslerden kaçınmak da imkansız hale gelmiştir. Özel yazılımlar değil mp3 dosyaları, ekran resimleri, videolar veya çeşitli programlarda yer alan basit kod dizinleri bilgisayarınıza girdiğinde artık sizde bir zombi bilgisayar olursunuz. Daha doğrusu potansiyel bir saldırı askerisiniz. Çok spesifik programlar değil örneğin telefonlar için indirilen uygulamalar, ekran koyucular indirdiğimizde indirme sayısı arttıkça büyük bir Botnet ağı kurulur. Bu kadar bilgisayarı yönetebilen bir kişi istenilen siteye girilmesi, reklama tıklanılması, maile tıklanılması ile üzerimizden yasal olmayan bir kazanç elde etmesini sağlıyoruz.
Bu tür sürekli güncellenen yazılımlardan kurtulmak çok zordur. Güvenlik firmaları bunu bir iş olarak yaparken hackerlar bunu zevk için yapıyor. Bazen Botnet gözdağı vermek için bile kullanılıyor. Yazımının çok üst düzey bilgiler gerektirmemesi ve güvenlik olarak kesin bir çözümünün olmaması Botnet’i popüler kılıyor.

Botnet Programı ==> http://www.turkhackteam.org/trojan-ve-virusler/859844-hakops-botnet-portsuz.html
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.