Bu güncellemeyi mutlaka yapın

KaFKaNKaaN

Kıdemli Üye
30 Ağu 2008
3,821
0
Oradaydık ve Şimdi Buradayız
Daha önce bahsettiğimiz Conficker solucanından korumak istiyorsanız bu güncellemeyi mutlaka yapın.

1jvujn.jpg


Conficker adı verilen bir bilgisayar zararlısı, son raporlara göre dünya üzerinde Windows işletim sistemine sahip bilgisayarların %6'sını ele geçirmiş durumda. Bu rakamı paylaşan Panda anti-virüs yazılımı yetkilileri, bu oranın sadece kesinleşmiş olan bilgisayarlar olduğunu, farkında olmayan kullanıcılarla birlikte oranın %20, hatta %30'lara ulaşabileceğini ekliyor. Bu bilgilerden bağımsız olarak F-Secure firması geçtiğimiz hafta içerisinde resmi rakamı 8,9 milyon PC olarak duyurmuş ve artmaya devam ettiğini söylemişti.
Microsoft ise yaptığı açıklamada bilgisayarlarını Conficker solucanına karşı korumak isteyen kullanıcıların, Microsoft’un yayınladığı MS08–067 yamasını http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS08-067.mspx linkinden sistemlerine mutlaka yüklemesi gerektiğini belirtti. Eğer "Otomatik Windows Güncellemesi" açık ise bu yama bilgisayarınıza direk olarak yükleniyor. Bu tarz tehlikelerden korunmak istiyorsanız hem anti virüs, hem de işletim sisteminizin otomatik güncellemelerini mutlaka açık tutun.

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.