Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
timer1.Interval = 1000; //1000 değeri 1 saniyedir
private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
progressBar1.Increment(1); //her 1 saniyede 1 çizgi artacaktır örneğin işleminiz 5 saniyede bitiyorsa bu değeri 20 yapın
if (progressBar1.Value == 100)
{//eğer progressbarın değeri 100e eşitlenirse
timer1.Stop(); //timerı durduruyoruz.
}
}
İşlem süresi değişmiyor diye biliyorum. Oyuna adresleri yüklüyor ve bitiyor. Timer ile nasıl yapacağımı bilmiyorum. Denedim ama yapamadım.işlem süresi stabil bir değerse timer ile kolayca yapabilirsin.
timer1.Interval = 1000; //1000 değeri 1 saniyedir
private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
progressBar1.Increment(1); //her 1 saniyede 1 çizgi artacaktır örneğin işleminiz 5 saniyede bitiyorsa bu değeri 20 yapın
if (progressBar1.Value == 100)
{//eğer progressbarın değeri 100e eşitlenirse
timer1.Stop(); //timerı durduruyoruz.
}
}
timer1.Enabled = true;
timer1_Tick içindeki sayac++; nedir?ÖNEMLİ! timer'ın çalışması için form dizayn kısmında çift tıklamanız gerekmektedir üstüne
Öncelikle formunuza bir adet timer nesnesi ekleyin
form load kısmına
Kod:timer1.Interval = 1000; //1000 değeri 1 saniyedir
timer tick kısmına
Kod:private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e) { progressBar1.Increment(1); //her 1 saniyede 1 çizgi artacaktır örneğin işleminiz 5 saniyede bitiyorsa bu değeri 20 yapın if (progressBar1.Value == 100) {//eğer progressbarın değeri 100e eşitlenirse timer1.Stop(); //timerı durduruyoruz. } }
Void fonksiyonunuza ise şu kodu ekleyin
Kod:timer1.Enabled = true;
sayac++ kısmı benim kodlarım için bir kısım sizin için değiltimer1_Tick içindeki sayac++; nedir?
//her 1 saniyede 1 çizgi artacaktır örneğin işleminiz 5 saniyede bitiyorsa bu değeri 20 yapınsayac++ kısmı benim kodlarım için bir kısım sizin için değil![]()
İncrement değeriniz 4 olacaktır , value'den kastınız nedir dolum miktarı progressbarda gözükecektir//her 1 saniyede 1 çizgi artacaktır örneğin işleminiz 5 saniyede bitiyorsa bu değeri 20 yapın
İşlemim 25 saniyede bitiyor. Bu durumda increment kaç yapmam gerekiyor? label6 da value yi nasıl belirteceğim? Nereye yazacağım?
%10 gibi gösteriyor ya değeri. Attığınız linkteki label gibi.İncrement değeriniz 4 olacaktır , value'den kastınız nedir dolum miktarı progressbarda gözükecektir
Teşekkür ediyorum işe yaradı. Çözüm olarak işaretledim.İncrement değerinin altına şunu yazmanız yeterlidir.
Kod:label6.Text = "%" + progressBar1.Value.ToString();
rica ederim iyi çalışamlar dilerimTeşekkür ediyorum işe yaradı. Çözüm olarak işaretledim.
Hocam merhaba tekrardan bir sorum daha olacak. Bu timer eş zamanlı çalışmıyor. Oradaki void biraz da bilgisayar hızına bağlı olduğu için her zaman eş zamanlı olmuyor. Bunu tamamen eş zamanlı yapamaz mıyız? Eğer yapamıyorsak çokta önemli değil.rica ederim iyi çalışamlar dilerim
Hocam şöyle yapabilirsiniz global class'a bir int kontrol = 0 ; değeri tanımlayın bu değer void tamamlanınca 1 olsun , timer'in içerisine bir if daha ekleyin if(kontrol == 1) { } şekinde bu if'in içine progressBar1.Value == 100; değerini yazın böylelikle işleminiz tamamlandığında otomatik dolmuş olur.Hocam merhaba tekrardan bir sorum daha olacak. Bu timer eş zamanlı çalışmıyor. Oradaki void biraz da bilgisayar hızına bağlı olduğu için her zaman eş zamanlı olmuyor. Bunu tamamen eş zamanlı yapamaz mıyız? Eğer yapamıyorsak çokta önemli değil.
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Bir sorum olacak. Örneğin notepad programı çalışıyorsa LoadAdresses(); voidini yükleyecek, fakat o voidi yüklerken anında notepaddan çıkarsa voidi durduracak kodu yazabilir misiniz? Sizide yoruyorum ama benim için önemli. İsterseniz yazmayabilirsiniz.Hocam şöyle yapabilirsiniz global class'a bir int kontrol = 0 ; değeri tanımlayın bu değer void tamamlanınca 1 olsun , timer'in içerisine bir if daha ekleyin if(kontrol == 1) { } şekinde bu if'in içine progressBar1.Value == 100; değerini yazın böylelikle işleminiz tamamlandığında otomatik dolmuş olur.
using System.Diagnostics;Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Bir sorum olacak. Örneğin notepad programı çalışıyorsa LoadAdresses(); voidini yükleyecek, fakat o voidi yüklerken anında notepaddan çıkarsa voidi durduracak kodu yazabilir misiniz? Sizide yoruyorum ama benim için önemli. İsterseniz yazmayabilirsiniz.
notepad kapansa bile o void işlemi durmuyor. Yine devam ediyor. Onu nasıl yapacağım anlamadım.using System.Diagnostics;
...
int kontrol = 0;
Process[] processes = Process.GetProcesses();
foreach (Process p in processes)
{
if (p.ProcessName.Equals("notepad"))
{
LoadAdresses();
}
}
bu fonksiyon notepad çalışıyorsa fonksiyonu yükler , bu fonksiyonu kullanarak istediğin şekile türetmen gerek
sürekli olarak kapanıp kapanmadığını sorgulayan fonksiyon yazman gereknotepad kapansa bile o void işlemi durmuyor. Yine devam ediyor. Onu nasıl yapacağım anlamadım.