Arkadaslar bilgisayar ve programlama uzerine aşırı derecede hevesim var nasil ogrenebilirim yardimci olurmusunuz.Tam olarak nereden baslamaliyim herseyi acikca yazabilecek arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum.

)
Merhaba,
Bu konuda zaten doğru yerden başlangıç yapmışsınız : heves.
Heves herşeydir ardından özgüven gelir.
İkinci aşama ise algoritma mantığını öğrenmek olmalı.Önce algoritma nasıl oluşturulur, basit algoritmalar derken bi bakmışsınız kuvvetli uzun adımlı algoritmalar yazmaya başlamışsınız.
Daha sonra programla dilini seçebilirsiniz.
C,C++,C#, Java, Python , Ruby, Delphi , vb. birçok programlama dili kullanılmaktadır.
Önemli olan hangi alanlarda kullanacağınız.
Mesela ben Windows üzerinde uygulama yapmak istiyorum diyorsanız sizin için en rahatı C# olur.
Android uygulama yapmak için Java(Sadece Android için değil tüm platformlar için), IOS için Objective-C ve Swift, Gömülü sistemler için Arduino,
Yok ben İşletim sistemi mantığını falan anlamak istiyorum diyorsanız C, Oyun yapmak istiyorum diyorsanız c++ ,c# ve java, Makine öğrenmesi ve yapay zeka için Python,
Web üzerinde çalışmak için HTML,CSS Javascript ve PHP vb.
Tabi bunlardan bağımsız da çalışabilirsiniz.İlla birşey yapmak için tek dil kullanılmaz.Ama yapı olarak bazıları o iş için daha uygundur.
Programlama için size tavsiyem C dilidir.C dili nesneden bağımsız bir dil olduğu için öğrenmeniz için size daha iyi bir rehner sunar.Ardından C++ öğrenmenizi tavsiye ederim.