C# Form uygulamasını kapatınca gizleme

osmangok

Yeni üye
29 May 2013
27
0
26
konya
Merhaba;

Form un FormClosing olayına
Kod:
private **** Form1_FormClosing(object sender, FormClosingEventArgs e)
          {            
              this.Hide();
              e.Cancel = true;            
          }
yukarıdaki kodu yazdığım zaman formu kapatınca gizliyor gizlemede sorun yok
ancak formu kapatabilmek için programın sağ alttaki ikonuna sağ tıklayınca çıkan ContextMenuStrip e Kapat adlı menuItem ekledim ve buna tıklandığı zaman

Kod:
private **** toolStripMenuItem3_Click(object sender, EventArgs e)
          {            
              this.Close();
          }

yukarıdaki kod çalışsın dedim başlattım programı kapat a bastım sağ alta gizlendi ikona sağ tıkladım kapat dedim ama kapanmadı bunu nasıl çözeriz.
Yani programı çarpıdan kapatınca gizlenecek. İkona sağ tıklayıp kapat diyince kapanacak


pb6ks.png


pb6lm.png
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.