Merhaba forumdaşlar. Uzun zaman oldu konu açmayalı. C#a uzun bir ara vermiştim. Kendi imkanlarımla C# öğrenmeye çalışan bir öğrenciyim. Malum okuldaki ana dersler falan da sıkıntı. Bu yıl sınava gireceğim. Her neyse , bir sorum olacak. Ben C# Form Applicationsda bir 2D RPG Oyunu yapmaya çalışıyorum. Çok gelişmiş olması falan önemli değil benim için. Karakter hareketleri, animasyonları ve formun kenarlarını hallettim ama harita sıkıntı oluyor. Mario maker gibi birşey olacak. Blokları seçiceğim, koyacağım, kaydediceğim ve bunu oyun olarak derleyeceğim. İsteyene kodları veririm. İnternette fazla bilgi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.(NOT: Evet, bir sürü 2D oyun motoru var ve istediğimi 2-3 kodla hemen halledebilirim belki ve internette daha fazla kaynak var ama ben C# Üzerinden kendimi geliştirmek istiyorum. Oldum olası C#i sevmişimdir ve onu bırakmak istemiyorum Visual C# 2010 Express ortamına alıştım bana daha basit ve zevkli geliyor.)
----Edit-----------------
Ha bir de şey var pictureBoxu(karakteri) hareket ettirirken W+D, W+A, S+D, S+A fonksiyonları(çapraz gitme) sadece belirlediğim pixsel sayısınca bir kez gidiyor. Bunu nasıl sürekli yaparım.
----Edit-----------------
Ha bir de şey var pictureBoxu(karakteri) hareket ettirirken W+D, W+A, S+D, S+A fonksiyonları(çapraz gitme) sadece belirlediğim pixsel sayısınca bir kez gidiyor. Bunu nasıl sürekli yaparım.
Son düzenleme: