BruhurB Yeni üye Katılım 10 Kas 2021 Mesajlar 40 Tepkime puanı 17 Kredi 0 15 Kas 2021 #1 İyi akşamlar bugün cpp ile basit sayı bulamaca yapıcaz(Yeniyim cppde)#include<iostream>#include<cstdlib>#include<ctime>#include"ConsoleColor.h"modüllerimiz(Consolecoloru araştırıp kurabilirsiniz uğraşmam diyorsanız kaldırabilirsiniz)//Coding by Freddy Fazbear Pizza Codingusing namespace std;void function(int tahmin,int random){ if(random==tahmin){ cout<<green<<"[+]Harika,bildin !"<<endl; }else if(random!=tahmin && tahmin<11 && tahmin>-1){ cout<<red<<"[-]Bilemedin sayı "<<green<<random<<endl; }}Bu fonksiyonu anlarsınız kendiniz altta ben anlattıkca int main (){ setlocale(LC_ALL, "Turkish"); srand(time(NULL));bu kod randomun her seferde aynı olmasını önler kaldırıp ne olcak diye deneyebilirsiniz string ad; int tahmin,random; cout<<yellow<<" Freddy_Fazbear_Pizza_Coding"<<endl; Sleep(1500); cout<<green<<"[+]Adınızn nedir?(LUTFEN ADINIZDA BOŞLUK KULLANMAYINIZ !) :"<<white; cin>>ad;Ad ile hitap etmesi için. system("cls");bu kod clear çeker yazılara Sleep(1200);bekletme komutu cout<<green<<"[+]Merhaba "<<ad<<endl;Adımızı dicek Sleep(1000); random=rand()%10;bu kod 0 ile 10 arası random sayı alır cout<<green<<"[+]1 ile 10 arasI rastgele Sayı tuttum"<<endl; Sleep(1500); system("cls"); cout<<green<<"[+]Sence hangi sayıyı tuttum :"<<white; cin>>tahmin; system("cls"); if(random==tahmin){ cout<<green<<"[+]Harika,bildin !"<<endl; }else if(random!=tahmin && tahmin<11 && tahmin>-1){ cout<<red<<"[-]Bilemedin sayı "<<green<<random<<endl; }Burda random tahmin eşitse bildin diyecek.Else iftede eşit degilse ve 11 ile -1 arasıysa bilemedin diyip sayıyı dicek while(tahmin<0 || tahmin>10){ cout<<yellow<<"[-]Hop! Yavaş dostum abartma başka birşeyler dene"<<endl; cout<<yellow<<":: "; cin>>tahmin; system("cls");burda 0 dan kucuk 10 dan buyukse bize aykırı olur ondan abartma dicek ve tahmin tekrar alcak function(tahmin,random); } return 0;} Kusura bakmayın C++ yi pek iyi anlatamam İyi günler.
İyi akşamlar bugün cpp ile basit sayı bulamaca yapıcaz(Yeniyim cppde)#include<iostream>#include<cstdlib>#include<ctime>#include"ConsoleColor.h"modüllerimiz(Consolecoloru araştırıp kurabilirsiniz uğraşmam diyorsanız kaldırabilirsiniz)//Coding by Freddy Fazbear Pizza Codingusing namespace std;void function(int tahmin,int random){ if(random==tahmin){ cout<<green<<"[+]Harika,bildin !"<<endl; }else if(random!=tahmin && tahmin<11 && tahmin>-1){ cout<<red<<"[-]Bilemedin sayı "<<green<<random<<endl; }}Bu fonksiyonu anlarsınız kendiniz altta ben anlattıkca int main (){ setlocale(LC_ALL, "Turkish"); srand(time(NULL));bu kod randomun her seferde aynı olmasını önler kaldırıp ne olcak diye deneyebilirsiniz string ad; int tahmin,random; cout<<yellow<<" Freddy_Fazbear_Pizza_Coding"<<endl; Sleep(1500); cout<<green<<"[+]Adınızn nedir?(LUTFEN ADINIZDA BOŞLUK KULLANMAYINIZ !) :"<<white; cin>>ad;Ad ile hitap etmesi için. system("cls");bu kod clear çeker yazılara Sleep(1200);bekletme komutu cout<<green<<"[+]Merhaba "<<ad<<endl;Adımızı dicek Sleep(1000); random=rand()%10;bu kod 0 ile 10 arası random sayı alır cout<<green<<"[+]1 ile 10 arasI rastgele Sayı tuttum"<<endl; Sleep(1500); system("cls"); cout<<green<<"[+]Sence hangi sayıyı tuttum :"<<white; cin>>tahmin; system("cls"); if(random==tahmin){ cout<<green<<"[+]Harika,bildin !"<<endl; }else if(random!=tahmin && tahmin<11 && tahmin>-1){ cout<<red<<"[-]Bilemedin sayı "<<green<<random<<endl; }Burda random tahmin eşitse bildin diyecek.Else iftede eşit degilse ve 11 ile -1 arasıysa bilemedin diyip sayıyı dicek while(tahmin<0 || tahmin>10){ cout<<yellow<<"[-]Hop! Yavaş dostum abartma başka birşeyler dene"<<endl; cout<<yellow<<":: "; cin>>tahmin; system("cls");burda 0 dan kucuk 10 dan buyukse bize aykırı olur ondan abartma dicek ve tahmin tekrar alcak function(tahmin,random); } return 0;} Kusura bakmayın C++ yi pek iyi anlatamam İyi günler.
T 'The Wolf Kıdemli Üye Katılım 22 Nis 2021 Mesajlar 4,031 Çözümler 35 Tepkime puanı 2,569 Konum Tanrı dağı Kredi 0 15 Kas 2021 #2 Eline sağlık.
Nellogix Uzman üye Katılım 3 Eyl 2021 Mesajlar 1,109 Çözümler 2 Tepkime puanı 874 Konum 🇹🇷 Türkiye/Ankara Kredi 0 15 Kas 2021 #3 Emeğinize sağlık.
BruhurB Yeni üye Katılım 10 Kas 2021 Mesajlar 40 Tepkime puanı 17 Kredi 0 15 Kas 2021 Konuyu başlatan #4 Teşekkürler