Öncelikle hocam zaten programlamaya başladığın zaman önce temel şeyleri öğrenmen lazım. Bu temel şeyleri öğrendikten sonra bunları pratiğe dökme olayı var ve ihtiyaca göre programlar yazma olayı var. Bunu yaptığın zaman zaten eksik olduğun konuları göreceksin ve işte o zaman o eksik konularla ilgili kitaplar, eğitim videoları alabilirsin. Yani şu anlık youtube videolarının yeterli olacağını düşünüyorum. Tabi şöyle de bir olay var. Neden C++ öğrenmek istiyorsun. Amacın nedir. Dediğin gibi bir dilde gelişmek yıllar ister. Yıllar sonra C++ hangi konumda olur onu düşündün mü?
Bak şimdi C++ bana göre hiçbir zaman ölmeyecek bir dildir ama artık günümüzde yavaş yavaş önemini yitirdiğini söyleyebilirim. Microsoft bile eskisi kadar yatırım yapmıyor. Diğer birçok şirket artık Java ya da başka dillere yatırım yapıyor. Yani sence C++ öğrenmek mantıklı mıdır? Yıllarını vereceksin ve yıllar sonra ise C++ ile ilgili bir şey göremeyeceksin o zaman ne olacak?
Yani hani bana sorarsan C++ yeni C öğrensen bile daha iyi hatta C yerine Objective C öğren IOS, MacOsX gibi sistemlere programlar, oyunlar kodlarsın. Tabi karar senin C++ istiyorsan şu anlık youtube yeterli gelecektir bence. Özellikle binlerce liralık eğitim setleri kalitesinde anlatan arkadaşlar da var.