Evet Bunda foto koymayacağım fakat temelini göstericem VE Dipnotu okuyun Lütfen Çünkü Herkes Temel Bu yaaa çok temel felan diyeceği için!
Öncellikle Değişiklik olsun serverden başlayayım(not alıntı değil fakat çok bilinen bi yöntem intte 100-200 kopyasını bulursunuz ama hepsi yabancı)
Evet Server Projesini Oluşturduk. Console Application Olarak Yaptık! Şimdi Kodları Yazabiliriz.
Gene System.Net ve Soketleri İmportlayacağız Olmazsa Olmaz ikili bunlar rat yaparken
Şimdi Bi TcpListener oluşturalım
Evet şimdi basit bi try ekleyelim ve Socket Exception
evet şimdi port ile ip adresi ayarlayalım[/CODE]
evet bunu tryın içine koyduk şimdi kodlamaya başlayabiliriz 
Tamam Şimdi Dinliyoruz
Evetttt Anlatmaya Gerek Yok C# Programcıları Bilir zaten 
While Klasik While Burdan Dataları Alacaz Clienttan Gelen
Bundan Sonrası Easy if kullanmamız gerekiyor
Evet Şimdi Biz SocketException açmıştık Boş Kalmasın
Evet Server Bitti
Şimdi Clientta Yani Kontrol Edeceğimiz Menüye
Evet Ben Form Oluşturcam Size Kalmış Ne Yapcağınız
Menü Tarifimiz Şöyle:
3 buton(bağlan,yazdır,bip)
1textbox(bağlancağımız ip)
Evet Bitti Siz Daha Çok Komut eklerseniz Tarif dahada uzar bir süre sonra zaten copy+paste
Yoruldum Part 2 yaparım Öff Yoruldum Kusura Bakmayın.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DIPNOT:Artık Source Paylaşmıyorum sebebide bu yüzden İnsanlarımız çok tembelleşiyor copy+paste tamam source kullanmayın demiyorum kodu anlayın fakat genellikle(herkes değil)
UIyi değiştir Aynısı Hatta Yeni UI Yaparken Zorlanıyolar Aynı UIde İsim Değiştiriyorlar bu yüzden sevmiyorum o yüzden temeli vericem hemde güzel bi başlangıç olur
Öncellikle Değişiklik olsun serverden başlayayım(not alıntı değil fakat çok bilinen bi yöntem intte 100-200 kopyasını bulursunuz ama hepsi yabancı)
Evet Server Projesini Oluşturduk. Console Application Olarak Yaptık! Şimdi Kodları Yazabiliriz.
Gene System.Net ve Soketleri İmportlayacağız Olmazsa Olmaz ikili bunlar rat yaparken
Kod:
using System.Net;
using System.Net.Sockets;
Kod:
TcpListener thtsunucu = null;
Kod:
try
{
}
catch (SocketException hata)
{
}
Kod:
int port=9999;//Portuda :)
IPAddress Local = IPAddress.Parse("127.0.0.1"); //Burda Builder Stub ile IP Değiştirirsiniz
Kod:
thtsunucu = new TcpListener(Local, port);//Portu Ve IPyi verdik
thtsunucu.Start();//Dinlemeye Başladık
Kod:
byte[] bayt = new byte[256];//ne yapayım heryerde türkçe kullanmaya çalışıyorum :D not:yorulmaya başladım artık daha az not ekliycem
string veri = null;
Kod:
while (true)
{
}
Kod:
TcpClient client = thtsunucu.AcceptTcpClient();//clientımız bu
Console.WriteLine("Bağlantı Kuruldu!! OLEYYYYY!!!");//OLEEEYYYY "VÜYÜS" BULAŞTI :D
veri = null;
NetworkStream stream = client.GetStream();
int a; // Büyük Şeylerin Başlangıcı
a = stream.Read(bayt, 0, bayt.Length);
veri = System.Text.Encoding.ASCII.GetString(bayt, 0, a);//a daki değeri aldık bu değeri Clienttan alcaz
Kod:
if (veri == "bip")//eğer verimiz bip ise
{
Console.Beep();//bip sesi çıkar
}
if (veri.Contains("Mesaj:"))//eğer verimizde Mesaj: Varsa
{
Console.WriteLine(veri);//veriyi yaz
}
client.Close();
Kod:
Console.WriteLine("Hata!Hata Mesajı: {0}",hata);//hata verirse hata mesajı göstersin!
Şimdi Clientta Yani Kontrol Edeceğimiz Menüye
Evet Ben Form Oluşturcam Size Kalmış Ne Yapcağınız
Menü Tarifimiz Şöyle:
3 buton(bağlan,yazdır,bip)
1textbox(bağlancağımız ip)
Evet Bitti Siz Daha Çok Komut eklerseniz Tarif dahada uzar bir süre sonra zaten copy+paste
Yoruldum Part 2 yaparım Öff Yoruldum Kusura Bakmayın.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DIPNOT:Artık Source Paylaşmıyorum sebebide bu yüzden İnsanlarımız çok tembelleşiyor copy+paste tamam source kullanmayın demiyorum kodu anlayın fakat genellikle(herkes değil)
UIyi değiştir Aynısı Hatta Yeni UI Yaparken Zorlanıyolar Aynı UIde İsim Değiştiriyorlar bu yüzden sevmiyorum o yüzden temeli vericem hemde güzel bi başlangıç olur