C Sharp program ödevi yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EBTHN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EBTHN

Yeni üye
1)n elemanlı bir dizinin elemanlarından negatif olanlarını bir diziye pozitif olanlarını bir diziye aktaran bu dizileri ekranda gösteren c sharp programını yapınız

2)yılı girdigimizde o yıla ait takvimi getiren c sharp programını yapınız

3)herhangi bir yılın verilen gününün ismini bulan c sharp programını yapınız

acil yardımlarınızı bekliyorum ...

Ben visual basic olarak yazıcam sen online converterlerle c# a rahatlıkla çevirebilirsin:

1)
Kod:
Dim n(0 To 3) As Integer, k As String, l As String
k = vbNullString
l = vbNullString
'[COLOR="White"]======BURAYA SAYILARI YAZ
n(0) = 1 
n(1) = -1
n(2) = -3
n(3) = 4
'BURAYA SAYILARI YAZ======[/COLOR]
For j = 0 To 3
If n(j) < 0 Then
k = k & " " & CStr(n(j))
Else
l = l & " " & CStr(n(j))
End If
Next j
MsgBox "Negatif Sayılar: " & k & vbCrLf & "Pozitif Sayılar: " & l

2) Burda kendim yazardım ancak fazla vakit alır, bu yüzden .net altyapısında bulunan kontrolleri kullan.

3)Bu biraz matematiğe giriyor. Ancak .net altyapısı ile yine matematik kullanmadan yapıabiliyor(muş).(Sadece aşağıdaki kodlar bana ait değildir.)
Kod:
string gun1 = DateTime.Now.ToString("dddd");
string gun2 = DateTime.Now.DayOfWeek;
string gun3 = DateTime.Parse("2009-01-05").DayOfWeek;
string gun4 = CultureInfo.CurrentCulture.DateTimeFormat.DayNames[(int)DateTime.Now.DayOfWeek];

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.