İşletim sistemi yazılımlarını geliştirmek amacıyla önce BCPL dili ardından da B dili kullanıldı.BCPL dili, MArtin Richard tarafıdan tasarlandı, ancak bu dilin yetersizlikleri 1970 yılında Kem Tompson tarafından B dilinin bulunmasına neden oldu. Gerek BCPL ve gerekse B dilinin veri türü kavramı yoktur.Unix işletim sisteminin yazılımını gerçekleştirmek için yeterli olmadı. Bunu üzerine 1972 yılında Unix işletim sisteminde kullanılan DEC PDP-11 makineleri üzerinde C programlama dili geliştirildi. C dilinde birçok veri türü vardır.Temel veri türleri karakter ve çeşitli büyüklükteki tam sayılar ve kayan noktalı sayılardır.Bu temel veri türlerine ek olarak C; işaretleri,dizileri ve ver, yapılarına sahiptir. C dilinin geliştirildiği yıllarda Unix işletim sistemi assembly dilinden daha kolay bir dil ile yazılmak isteniyordu. Unix işletin sisteminin geliştirilmesinde C dili başarılı bir şekilde kullanıldı. Daha sonraki yıllarda C dili işletim sistemi dışında kullanılır duruma geldi.Özellikle mühendislik çalışmalarında ve bilimsel uygulamalarda kullanıldı. C çevre bilimleri,kaynak kodu seviyesinde ve makine diline uyarlanmasında çok iyi olmasına karşın, bu dönemde standartların olmayışı olumsuz bir durumdu. Bu durumu düzeltmek için ANSI(American Natioal Standarts Institute) 1983 yılında bir zümre C derleyicisinde bulunması gereken fonksiyonları başka bir söyleyişle standart kütüphane fonksiyonlarını belirlemiştir. ANSI tarafından tnaımşlanmış C diline ANSI C veya standart C denir.
Bu konu burada bitmiştir.Bir daha ki konumuzda görüşmek üzere ALLAH'a emanet olun...
Bu konu burada bitmiştir.Bir daha ki konumuzda görüşmek üzere ALLAH'a emanet olun...