Merhaba. Bu konuda C# ve VB.NET kodlama dillerinde nasıl kullanıcıya balloon yada toast ileti göndereceğimizi göstereceğim. Balloon ve toast mesajlar tray icon dediğimiz görev çubuğunun sağ tarafında bulunan küçük simgelerden gelen mesajlardır. Windows'un eski sürümlerinde bunlara balloon, yeni sürümlerinde ise toast denmektedir.
1. ADIM
İlk önce Toolbox üzerinden bir adet NotifyIcon alıyoruz.
2. ADIM
NotifyIcon'un isim ve ikon gibi bazı özelliklerini ayarlıyoruz siz istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
3. ADIM
İletinin ne zaman çıkacağını belirliyoruz. Örneğin bir buttona basınca, form açılınca, bir işlem başarısız olduğunda gibi. Ben bir button kullanacağım. Şimdi VB.NET için kodlamaya geçelim.
-- VB.NET --
Kodu kendinize göre değiştirin. Windows sürümünüze göre toast yada balloon gelecektir. Toast iletinin en üstünde programın ikonu ve adı olur.
-- C# --
Okuduğunuz için teşekkür ederim. İnşAllah size yeni şeyler öğretebilmişimdir.
1. ADIM
İlk önce Toolbox üzerinden bir adet NotifyIcon alıyoruz.
2. ADIM
NotifyIcon'un isim ve ikon gibi bazı özelliklerini ayarlıyoruz siz istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
3. ADIM
İletinin ne zaman çıkacağını belirliyoruz. Örneğin bir buttona basınca, form açılınca, bir işlem başarısız olduğunda gibi. Ben bir button kullanacağım. Şimdi VB.NET için kodlamaya geçelim.
-- VB.NET --
Kod:
NotifyIcon1.BalloonTipIcon = ToolTipIcon.Warning
NotifyIcon1.BalloonTipText = "Örnek Yazı"
NotifyIcon1.BalloonTipTitle = "Örnek Başlık"
NotifyIcon1.ShowBalloonTip(0)
Kodu kendinize göre değiştirin. Windows sürümünüze göre toast yada balloon gelecektir. Toast iletinin en üstünde programın ikonu ve adı olur.
-- C# --
C#:
notifyIcon1.BalloonTipIcon = ToolTipIcon.Warning;
notifyIcon1.BalloonTipText = "Örnek Yazı";
notifyIcon1.BalloonTipTitle = "Örnek Başlık";
notifyIcon1.ShowBalloonTip(0);
Okuduğunuz için teşekkür ederim. İnşAllah size yeni şeyler öğretebilmişimdir.
Son düzenleme: