C#

SkyFull

Uzman üye
2 Ocak 2016
1,112
3
Cruciatus
C# programlama dili, Microsoft’un, .NET uygulamalarını geliştirmek amacı ile kullandığı ve geliştirdiği bir programlama dilidir.
Bütün bilgisayar dilleri birbirleri ile ilişkilidir. Programlama dillerinde öncelikle C programlama dili ortaya çıkmıştır. C dili 1960’lı yıllarda yapısal programlama (structured programming) ile ortaya çıkmıştır. Yapısal programlama, düzgün kontrol ifadelerinin yer aldığı, bu ifadelerin hiyerarşik bir şekilde birbirini izlemesi şeklindeki bir programlama türüdür. C dili çok büyük projeleri yönetme açısından yetersiz kalan bir dildir ve bu problem yazılımcıları yeni diller aramaya yöneltmiştir.
Bu problemi çözmek amacı ile nesne yönelimli programlama(OOP-object orinted programming) adı verilen yeni bir programlama yöntemi ortaya çıktı. Nesne yönelimli programlamada büyük projelerin yönetimine olanak sağlayan yapılar bulunmaktaydı. C dili bu tür programlamayı desteklemiyordu bu yüzden C++ dili Bell laboratuarında geliştirildi ve C dilinin bütün özelliklerini içermektedir.
1991 yılında Sun Microsystems tarafından Java dili geliştirildi. Java büyük ölçüde C++ dilinden yapısal anlamda yararlanmıştır. İnternetin kullanımının yaygınlaşması ile birlikte yazılan programların dağıtılması gündeme gelmiş Java geliştiricileri kodlarının her bilgisayarda çalışması için Java Sanal Makinesi(JVM-java virtual machine) geliştirmişlerdi. Java kodları derlendikten sonra JVM aracılığı ile bilgisayarlarda çalışmaktaydı
Kodlar MSIL (Microsoft Intermediate Language) yapısına çevirilir. Bu kod işlemci tarafından tanınan bir kod yapısı değildir ve direk olarak çalıştırılamaz. Kodu çalıştırılabilir hale getiren CLR(Common Language Runtime) yapısıdır.Yazılan kodlar .NET framework olan bütün bilgisayarlarda çalışır durumdadır ayrıca .NET ortamında bir projeyi iki veya daha fazla dil ile ortak yazabilirsiniz.
ALINTIDIR
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.