CAT5e kablom yetersiz mi?

da3rny

Yeni üye
11 May 2023
14
4
Merhabalar,

Yeni bir sistem topladım, internetim Gigabit ve eski bilgisayarımda 950mbit down/up değerlerini, mevcut olan cat5e tipi kablomla görebiliyordum. Ancak yeni sistemimin ağ kartı 2.5gbit'e kadar desteklemesine rağmen 100mbit max alabiliyorum. Şu ana kadar denediğim yöntemler:


1- Ağ kartı yapılandırmasından speed & duplex değerini 1.0gbps full duplex değerine aldım
2- EEE ve Advanced EEE'yi kapattım
3- GigabitLite ve green ethernet'i kapattım.
4-Suruculeri guncelledim ve 3-4 kez daha kontrol ettim
5-autotuning değerini normal de denedim disabled da denedim

Ancak hiçbiri işe yaramadı. Yeni sistemimin ağ kartı doğal olarak yeni teknoloji olduğu için cat5e kabloları özelinde Gigabit hızlara ulaşmamı engelliyor mudur, yoksa başka bir sebebi olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için.
 

abom

Uzman üye
6 Mar 2008
1,567
92
Ocak' tan gelme...
Selamlar....
Cat 5 kablo yıpranma, kırılma yapmış olabilir.
Kabloyu kontrol edebilirsiniz.
Alt yapı ve genelde bina giriş problemleri çıkıyor.
Bende de internette kopmalar oluyordu. Bina girişi kablo değiştirdiler düzeldi
 

da3rny

Yeni üye
11 May 2023
14
4
Selamlar....
Cat 5 kablo yıpranma, kırılma yapmış olabilir.
Kabloyu kontrol edebilirsiniz.
Alt yapı ve genelde bina giriş problemleri çıkıyor.
Bende de internette kopmalar oluyordu. Bina girişi kablo değiştirdiler düzeldi
Kabloda herhangi bir gözle görünen hasar vb. şey yok bugün cat7 bir kablo alıp deneyeceğim ama pek de işe yarayacağını sanmıyorum, yazılımsal bir sıkıntı gibi duruyor.

Evet, büyük ihtimalle tahmin ettiğim gibi yeni ağ kartım cat5e özelinde gigabit hızları desteklemiyor. Cat7 kablo satin aldım ve düzeldi. Yardım için teşekkürler yine de
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.