Çocuklarınızı koruyun

Saint Thanatos

Kıdemli Üye
1 Şub 2007
2,833
37
Kıbrıs
Çevrimiçi ortamda çocukları koruma Microsoft® olarak, çevrimiçi ortamda çocuklarınızı güven içinde tutmaya çalışıyoruz. Çocuklarınızın Internet'i, tüm değerli kaynakları ve zengin eğitim toplantılarıyla, zaman zaman haberlerde duyduğumuz tehlikelerden korkmadan kullanmalarını istiyoruz. Aileler, çevrimiçi ortamda ******nuzun güvenliğini korumaya yardımcı olun Genç Web gezginlerinizin güvenliğiyle ilgili endişeleriniz mi var? Bu durumda, çevrimiçi ortamda korunmalarına yardım etmek için basit beş yönergemizi izleyin. Çocuklar, çevrimiçi ortamda güvende kalın! Daha güvenli gezinmek için izlemeniz gereken beş kuralı inceleyin. Saldırgan veya yasa dışı içeriği rapor edin Microsoft® olarak, çevrimiçi hizmetlerimiz kullanılarak yapılan yasa dışı dağıtımla mücadeleye yardım etmek için dünya çapında yasa uygulama kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Microsoft hizmetlerini kullanarak, herhangi bir şekilde çocukları tehlikeye sokacak kimselere karşı bilerek hoşgörülü olmayız. Kullanışlı kaynaklar Çevrimiçi ortamda çocukların güvenliği hakkında daha fazla bilgi almanıza yardımcı olmak için, bu konuyla ilgili kaynak ve kuruluşların bir listesini hazırladık. Aileler, çevrimiçi ortamda ******nuzun güvenliğini korumaya yardımcı olun
Çevrimiçi ortamda veya konuyla ilgili herhangi bir yerde çocuklarınızı korumanın basit bir yolu yoktur! Gerçek dünyada olduğu gibi, çocukların tehlikeli veya uygunsuz malzemelerle karşılaşma olasılığını azaltmak için ebeveynlerin çevrimiçi dünyada da alabilecekleri önlemler vardır. Aşağıdaki yönergeler genç Web gezginlerini korumak için yardım yolları önermenin yanı sıra konuyla ilgili en fazla kaygı uyandıran alanlarda yapılması gerekenler konusunda size yardımcı olacaktır.
  1. Çocuk hakkında kişisel bilgiler barındırmayan bir ekran adı veya e-posta adresi seçmesinde çocuğa yardımcı olun - yaş, cinsiyet, hobiler, gittiği okul, yaşadığı yer, hoşlandığı spor vb. Elbette, "mutlukız" gibi saldırganları çekecek anlamlı adlardan da kaçının.
  2. Internet'e bağlı bilgisayarları ******n odasına koymayın ve bunları salon gibi, çok kullanılan yerlere yerleştirin.
  3. Çocuğunuzla çevrimiçi ortamda neler yaptığı ve kimlerle konuştuğu hakkında sık sık konuşun. En iyisi, Internet'te gezinirken ******n yanında olun. Çocuğun veya gencin çevrimiçi ortamda ne yaptığıyla ilgilenmek ona güvenmediğiniz anlamına gelmez; nasıl gerçek dünyadaki arkadaşlarıyla ilgileniyorsanız; aynı ilgiyi "Internet arkadaşlarına" da göstermek isteyebilirsiniz.
  4. Teknolojiden yardım alın. Her aile farklı olduğundan, herkese uygun bir yazılım veya teknoloji çözümü de yoktur. Burada, Internet'te gezinirken çocukların korunmasına yardımcı olacak teknolojlerin nasıl kullanılacağı hakkında birkaç öneri yer alıyor:
  5. Sonraki bölümde yer alan yönergeleri ******nuzla gözden geçirin.
Başa dön Çocuklar, çevrimiçi ortamda güvende kalın!
Web'de eğlenceli çok şey vardır. Sohbet etme. Müzik dinleme. Dünyanın her yerinden arkadaş edinme. Aşağıdaki beş kuralı kullanarak eğlenceye devam edin! Kural 1: Kişisel bilgilerinizi kendinize saklayın Bir yerlerde, yaşamını sizin hakkınızda bilgi kırıntılarını toplamaya adamış birileri olabilir. Bu da zaman zaman çok tehlikeli olabilir.
  • Çevrimiçi ad olarak kendi adınızı kullanmayın. Yaratıcı olup, yeni bir ad bulun (ebeveynleriniz size yardımcı olabilir).
  • Aileniz ve kendiniz hakkında bilgileri hiçbir zaman vermeyin. Çevrimiçi ortamda adınızı, telefon numaranızı, adresinizi, gittiğiniz okulu, yaptığınız sporu, parolanızı ve diğer özel bilgilerinizi kimseye hiçbir zaman anlatmayın.
  • Çevrimiçi yabancılarla kendinizin veya ailenizin fotoğraflarını paylaşmayın.
  • Web'de oturumunuz (veya blog) varsa bunu anonim bırakın. Blog ile çevrimiçi diğer bilgileriniz arasında bağlantı kurmayın.
Kural 2: Kişiler, söyledikleriyle aynı kişi olmayabilir Çevrimiçi ortamda kaçınılması gereken, kabaca iki tür insan vardır. Bu gibi insanlardan kurtulmanın en kolay yolu, söylediklerini bilgisayara kaydettiğinizi ve bunları rapor edeceğinizi söylemektir.
  • Rahatsız Eden Kişiler Bu kişi erkek veya kadın olabilir. Taciz ederek, cinsel imalarda bulunarak, genellikle de sızıp, insanları aşağılayarak sohbet odalarında zaman geçirirler. Korkmayın, bu kişiler çoğunlukla yetersiz, sığ ve amaçsızdır; bunları yoksaymanız yetecektir. Devam ederlerse, rapor edin.
  • Sapıklar Ebeveynlerin en çok korktukları bu kişilerdir. Hakkınızda her şeyi öğrenmek ister, dostunuzmuş gibi davranırlar. Verdiğiniz her bilgiyi kaydederler. Sapık telefon numaranızı, adresinizi, fotoğrafınızı, hepsinden önemlisi de sizinle buluşmak ister. Bu kişiler polis tarafından aranıyor olabilir; bu nedenle, bunları hemen rapor edin.
Kural 3: Yabancılardan gelen ekleri açmayın Yabancılardan gelen dosya, bağlantı veya e-posta eklerini açarsanız, virüs, kötü yazılım, rahatsız edici resim veya gününüzü berbat edecek benzeri başka bir şeyi de açmış olabilirsiniz. Tanıdığınız bir kişiden geldiğinde bile, içeriğinden emin olmak için açmadan önce bu kişiyle görüşün. Kural 4: Çevrimiçi ortamda sizi rahatsız eden bir durum varsa bunu bir yetişkine anlatın Çevrimiçi ortamda kendinizi tehdit altında veya korkmuş hissediyorsanız, her zaman bunu ebeveynlerinize, öğretmenize veya güvendiğiniz başka bir büyüğe anlatın. Kendinizi rahatsız ve dengesiz hissettiren biri çevrimiçi sizinle konuşuyorsa, ona yanıt vermeyin. Korkmuş hissediyorsanız, sizin veya ailenizden bir büyüğün polisi araması gerekir. Çevrimiçi ortamda sizi rahatsız ettirecek şeyler varsa, her zaman bilgisayarı kapatabileceğinizi unutmayın.. Kural 5: Çevrimiçi ortamdaki yabancılarla yalnız buluşmak tehlikeli olabilir Gerçek dünyada yabancılarla buluşmazsınız. Yabancılar bazen korkutucu olabilir. Bazen de sıkıcı olurlar. Biliyorsunuz, eğlenceli, çılgın, kötü ve tehlikeli de olabilirler. Çevrimiçi ortamda tanıştığınız kişilerle buluşmak iyi bir fikir değildir. Ancak, çevrimiçi dostunuzla karşı karşıya gelip tanışmak isterseniz:
  • Çevrimiçi ortamda tanıştığınız kişilerin göründükleri gibi veya size söyledikleri kişi olmayabileceklerini hiçbir zaman unutmayın. Sohbet odasında tanıştığınız kişinin genç değil, gerçek hayatta bir yetişkin olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.
  • Anne, baba veya yetişkin bir akrabanın sizinle birlikte gelmesi ve tüm buluşma süresince orada kalması gerekir.
  • Kalabalık bir yerde buluşup orada kalın. Bu yabancıyla yalnız başınıza başka bir yere gitmeyin.
  • Yabancının, çok az da olsa sizi rahatsız edecek şeyler yapmanızı isteyen konuşmalar yapmasına izin vermeyin. Son olarak,
  • Yukarıdakilerin hiçbiri hakkında fikrinizi değiştirmeyin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.