Merhaba değerli Türk Hack Team ailesi, bugün sizi finans ve zenginlik, ya da zengin nasıl olunur, finansal özgürlük nedir, dropshipping nasıl yapılır ve en temel kripto yatırımlarını anlatacağım. O hâlde konumuza geçelim
Dropshipping nedir?
Öncelikle dropshipping nedir, ona bir göz atmamız lazım. Dropshipping dediğimiz şey, stoksuz yapılan ticarettir.
Bu ticarette ürüne eliniz hiçbir şekilde değmez ve sadece tedarikçi tarafından gönderilir. Bu sayede hem tedarikçi para kazanır hem de siz kârınızı alıp aradan çekilirsiniz.
Dropshipping nasıl yapılır?
Öncelikle dropshipping yapmanız için mantığını kavramış olmanız lazım.
Mantığı aslında çok kolay: Ortada bir ürünü satan kişi var ve siz bu kişiyle bir anlaşma veya sözleşme yapmadan, kendi mağazanıza belirlediğiniz tedarikçinin sattığı ürünleri koyarsınız. Her sipariş geldiğinde o tedarikçiden ürünü alır ve müşteriye gönderilmesini sağlarsınız.
Örnek:
A kişisi tedarikçi diyelim.
B kişisi, A kişisinin ürünlerini kendi mağazasına koyar.
C kişisi de müşteri olsun.
C kişisi, A kişisinden almak yerine B kişisinden alarak B kişisine kâr kazandırır.
B kişisi ürünü A kişisinden satın alır.
Bu sayede elimiz ürüne hiç değmeden, doğrudan C kişisinin konum bilgilerini kullanarak ürün C kişisine gönderilmiş olur.
Aslında mantığı bu kadar basit.
Sadece bu bilgileri işleme koymak kalıyor.
Şimdi ise kripto konusuna geçelim.
Öncelikle dropshipping nedir, ona bir göz atmamız lazım. Dropshipping dediğimiz şey, stoksuz yapılan ticarettir.
Bu ticarette ürüne eliniz hiçbir şekilde değmez ve sadece tedarikçi tarafından gönderilir. Bu sayede hem tedarikçi para kazanır hem de siz kârınızı alıp aradan çekilirsiniz.
Dropshipping nasıl yapılır?
Öncelikle dropshipping yapmanız için mantığını kavramış olmanız lazım.
Mantığı aslında çok kolay: Ortada bir ürünü satan kişi var ve siz bu kişiyle bir anlaşma veya sözleşme yapmadan, kendi mağazanıza belirlediğiniz tedarikçinin sattığı ürünleri koyarsınız. Her sipariş geldiğinde o tedarikçiden ürünü alır ve müşteriye gönderilmesini sağlarsınız.
Örnek:
A kişisi tedarikçi diyelim.
B kişisi, A kişisinin ürünlerini kendi mağazasına koyar.
C kişisi de müşteri olsun.
C kişisi, A kişisinden almak yerine B kişisinden alarak B kişisine kâr kazandırır.
B kişisi ürünü A kişisinden satın alır.
Bu sayede elimiz ürüne hiç değmeden, doğrudan C kişisinin konum bilgilerini kullanarak ürün C kişisine gönderilmiş olur.
Aslında mantığı bu kadar basit.
Sadece bu bilgileri işleme koymak kalıyor.
Şimdi ise kripto konusuna geçelim.
Doğru Yatırım Nasıl Yapılır? Borsalara Güvenilir mi?
Öncelikle net bir şey denilemez coin konusunda, ama borsa konusunda işler biraz daha garip.
Şimdi bunlara tek tek bakacağız.
Öncelikle doğru yatırım yapma konusuna bakalım.
Konu 1.1 – Doğru Yatırım Nedir?
Doğru yatırım; hedeflerine, zaman dilimine ve risk toleransına uygun, maliyetleri düşük, çeşitlendirilmiş ve sürdürülebilir bir portföydür.
Yatırım tek bir “kazan kazan” aracı değildir amaç, risk/ödül dengesini senin lehine kurmaktır.
Konu 1.2 – Yatırım Nasıl Yapılır?
Şimdi bu konu çok önemli.
Dropshipping yaptığınızı varsayalım ve güzel de paranız var.
Her zengin adamı zengin eden şey yatırımdır.
Yatırım yaparak sermayenizi değerlendirir ve hatta iki katına bile çıkarabilirsiniz.
Burada en önemli şey borsadır.
Borsaya bir miktar risk alıp yatırım yaparsanız ve biraz da akıl oyunları oynarsanız, zengin olabilirsiniz.
Konu 1.3 – Borsalar ve Doğru Yatırım Kararları
Öncelikle borsa çok büyük bir sektördür.
Doğru kararlar vermek bazen sizi zorlasa da, zirveye ulaşabilirsiniz.
Şimdi herkesin elinde iPhone telefonlar ya da PS5’ler görüyoruz, değil mi?
Bu şirketlerin her satılan ürünü, borsa değerini artırıyor.
Yani eğer biz sermayemizle doğru yatırımı yaparsak, belki milyonlar bile kazanabiliriz.
Şöyle düşünün:
Ben Apple sektörüne yatırım yapıyorum ve epey para kazandım.
Apple git gide daha üst markalar çıkararak insanların ilgisini çekiyor, herkes deli gibi satın alıyor.
Evet, şimdi diyeceklerim bazılarına “neden ben böyle yapmadım” dedirtebilir ama...
O iPhone’ları almak yerine hisselerine yatırım yapsaydınız, belki bugün çok daha iyi bir sisteme sahip olurdunuz.
Ben bu sayede 5080’li sistem dizdim.
Hiçbir şeye başlamak için geç değildir.
GTA 6 çıkacak mesela Rockstar Games hisselerine yatırım yaparsanız paranız değer kazanabilir.
Bunlar sadece örneklerdir ve yatırım tavsiyesi değildir.
Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar!