CPU Performans

byrebelboy

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar,
İlk olarak formumuza bir adet PictureBox ekliyoruz (Genişlik : 420 px Yükseklik : 150 px )
ve bir adet "Timer" ekliyoruz. (Interval = 1000 / Enabled = True )

Ve geldik kod kısmına ;

Public Class Form1

Dim dgn As New System.Diagnostics.PerformanceCounter("Processor", "% Processor Time", "_total")

Dim g As Graphics = PictureBox1.CreateGraphics()
Dim p As New Pen(Brushes.Black)
Dim son As New Point(0, 140)
Dim zaman As Integer = 0

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs)
If zaman < 400 Then zaman += 1 Else zaman = 0 : g.Clear(Color.White) : son.X = 0 : son.Y = 140
Dim basla As New Point(son.X, son.Y)
son.X = zaman
son.Y = dgn.NextValue()
g.DrawLine(p, basla, son)
End Sub

End Class

Akşama kadar koyarım
Sağolun :)

EDİT : Arkadaşlar ben şuan visual studio 2010 kullanıyorum yanlış hatırlamıyorsam visual basic 6 koduydu bu . bende eski kod arşivimden çıkarttım ama kodlar çalışmaktadır

Son düzenleme:
Geri

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.