Dağlıca'da Çatışma

GRkaN

Üye
25 Nis 2009
237
0
30
SamSuN
Dağlıca'da iki askerimiz şehit düştü :(

513464_detay.jpg




Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.Çatışmanın halen devam ettiği bildirildi.
Hakkari Valisi Muammer Türker, çatışmalarda beş teröristin de öldürüldüğünü açıkladı.
PKK'lı bir grup terörist, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesindeki Dağlıca 3'üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı'nın Keri Tepe Üs Bölgesi'ne saldırdı. Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 21 Ekim 2007'de bir grup PKK'lı teröristin saldırısına uğrayan Dağlıca 3'üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı'nın Keri Tepe Üs Bölgesi'ne dün gece yeni bir saldırı düzenlendiği ancak, güvenlik güçleri tarafından püskürtüldüğü belirtildi. PKK'lı teröristlerin peşine düşen güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temasın devam ettiği bildirildi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinin Dağlıca kırsalında teröristlerle girilen ve 2 askerin şehit olduğu çatışmada 5 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde Türkiye Irak sınırını kontrol altına almak, terörist geçişlerini önlemek maksadı ile yüksek arazı kesimlerinde operasyon icra eden güvenlik kuvvetleri 7 Mayıs 2010 saat 07.00'de 2 bin 500 metre yükseklikte Oramar tepe bölgesinde tertiplenen çok sayıda teröristle karşılaşmış ve ilk ateş sonucunda iki askeri personel şehit olmuştur. Daha sonra teröristlerle temas devam ettirilerek, 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale
getirilmiştir. Irak sınırına doğru kaçmaya çalışan ve sınırın Irak tarafında mevzilenen ve Doçka silahları ile birliklerimize ateş eden teröristler, kobra helikopterleri ve topçu ateşi ile ateş altına alınmış olup çatışmalar yer yer devam etmektedir" denildi.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI
Çatışmada yaşamını yitiren askerlerin, ailesi Adana'nın Kozan İlçesi'nde oturan Uzman Çavuş Metin Can ile Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde oturan Uzman Onbaşı Adnan Tanrıkulu olduğu öğrenildi.
Çatışmada şehit düşen askerlerin cenazelerinin çatışmalar devam ettiği için halen Hakkari'ye getirilmediği bildirildi.

07 Mayıs 2010 Cuma


şehitlerimize allah rahmet eylesin, kalanlara ve ordumuza sabır versin(inş.), bilgisiz fikir sahiplerine girdiğiniz günahların bedelini ödeyemeyeceksiniz.orada bekleyen ve savaşan askerlerimize allah yardım etsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.