Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu konuyu inceleyebilirsiniz;Merak ettiğim bir saldırı türü , bu saldırıyı türünü daha iyi mükemmel bir bilgi ile bilmek istiyorum.
Çok teşekkürler bilgi için.Basitce söylemek gerekirse bir websiteye veya bir IP ye çok fazla istek göndererek sunucunun işlevini yitirmesini sağlamaktır
Başarılar...
kavgaya olduğunu düşün 1 kişiye karşı(sunucu) 20 kişinin(sahte istekler) daldığı ortamMerak ettiğim bir saldırı türü , bu saldırıyı türünü daha iyi mükemmel bir bilgi ile bilmek istiyorum.
Evet , mükemmel bir anlatım teşekkürlerkavgaya olduğunu düşün 1 kişiye karşı(sunucu) 20 kişinin(sahte istekler) daldığı ortam
o 1 kişi 20 kişiye karşı koyacak gücü , silahı(ddos saldırısını engelleyecek güvenlik) yoksa ne olur? dayak yer oturur...
Böyle güzel, mükemmel bir bilgi için teşekkürler BlackPion çok teşekkürler bilgi ve cevap için.Bir siteye erişmek istediğin zaman client side'dan server side'a bir request gönderirsin, sunucu request'e duruma göre bir cevap döndürür 200, 503, 404, 504 gibi. Buna da statues code denir. Eğer gönderdiğin request 200 değerini alırsa siteye erişirsin, şimdi şöyle düşün üniversite sınavı gibi kritik bir sınav açıklandığı zaman sınav sonuçlarının açıklandığı site ara ara çöker ya, veya kampanya yapmış bir e ticaret sitesi.
Öyle olunca da insanlar aynı anda sunuculara binlerce / milyonlarca request gönderir, o ürünü ben alacağım sınav sonucumu görmem lazım diye çıldırır. Hatta bazıları 3 5 farklı cihaz üzerinden daha erken erişmek için bir strateji geliştirirler ama yaptıkları şeyin + olarak bir engel olduklarından bir haberlerdir. Bu durumda da sunucu requestler'e cevap vermekte zorlanır ve yavaşlar yetkililer bir süreliğine sunucuyu down ederler.
Fakat zaten günde binlerce / milyonlarca requeste sorunsuz 200 döndüren kuruluşların, strat-up'ların, şirketlerin sunucuları için sağlam botnet gerekli. Zaten günde milyonlarca requeste sorunsuz cevap veren sunuculara iyi derecede önlem alınmıştır DDoS saldırısına karşı.
Şu konuyu inceleyebilirsiniz;Merak ettiğim bir saldırı türü , bu saldırıyı türünü daha iyi mükemmel bir bilgi ile bilmek istiyorum.