Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Copy Paste Falan ama faydalı beDeep Web Hakkinda Detayli Bilgi
Son günlerde birçoğumuzun merak saldığı Deep Web üzerine bir yazı hazırlamayı uygun gördüm bugün. Tam bir şehir efsanesi olan Deep Web aslında nedir, ne değildir, hakkında bildiklerimiz bilmediklerimiz nelerdir ve aklınıza gelebilecek daha birçok soruya bu yazımda açıklık getirmeyi umuyorum.
Deep Web Nedir?
Öncelikle Deep Webin ne olduğuna değinelim isterseniz. Bir buzdağı düşünün. Buz dağının su üstünde kalan kısmı yani görebildiğiniz kısmı yalnızca %10, %15lik bir kısımdır. Göremediğiniz %80, %75 kısmı işin suyun altındadır. İşte Google vb. arama motorları bize yalnızca %10luk bir bilgi verir. Deep Web ise geri kalanını. Elbette sıradan arama motorlarının bu bilgileri yayınlamamalarının bir sebebi var. Aklınıza gelebilecek hatta aklınızın da almayacağı ne kadar yasadışı olay varsa hepsi Deep Webte bulunmakta. Arama motorlarının bu bilgileri yayınlamaları ya bi kaosa sebep olurdu yada arama motorlarındaki çalışanların başlarının bir hayli ağrımasına sebep olurdu. Böyle bir suça kimse ortak olmak istemez.
Deep Web Buz Dağı
Deep Web (Buzdağı Örneği)
Deep Webe Nasıl Ulaşabiliriz?
Bu sorunun cevabı düşündüğünüzden çok ama çok daha basit. Tor Browser sayesinde günümüzde Deep Webe ulaşmak düşündüğünüzden çok daha kolay. Yalnızca tarayıcıyı sisteminize yüklüyorsunuz hepsi bu. Ancak elbette iş Tor Browsera girmekle bitmiyor. Tor Browsera giripte Google arama motorundan arama yaparsanız sonuç sıradan bir tarayıcıyla yapacağınız aramadaki sonuçla aynı olacaktır. Bunun için Grams, Torch gibi yalnızca Tor Browserda çalışan(.onion) arama motorları bulunmakta. Bunlardan birini kullanmanız şart. Tor Browser hakkında detaylı bilgi için Tor Browser Nedir isimli makalemi okumanızı tavsiye ederim. Deep Webe ulaşmanın bir başka yolu ise .onion sitelere ulaşmaktır. Bu uzantıya sahip siteler yalnızca Deep Webte açılır. Normal bir browserda .onion uzantılı bir siteyi açamazsınız. Onion Browser tarzı browserlar bu sitelere ulaşmanızı sağlar.
Deep Webte Bulunanları Listeleyecek Olursak
Uyuşturucu satabileceğiniz ve uyuşturucu temin edebileceğiniz her türlü site.
Her türlü yasal ve yasadışı *****grafi içerik.
Her türlü warez paylaşım. (Film, oyun, müzik ve aklınıza daha ne geliyorsa)
Kiralık katil.
Yasadışı para kazanabileceğiniz sistemler.
Hacke dair herşey
Silah tüccarları ve yasadışı silah alım, satımı.
Birçok terör örgütünün chat roomları.
İnsan üzerinde deney yapan manyaklar.
Her türlü sahte belge temini yapabileceğiniz platformlar.
Hırsızlar.
Ve aklınız alıp almadığı daha birçok şey.
Deep Web Yasal Mıdır?
Şu anda içinizden bu soruyu sorduğunuzu duyuyorum. Delirdiniz mi siz? Böyle bir platformun yasal olması tabiki de mümkün değil. Deep Webe girmek suç değildir ancak içeriğin %95inin yasadışı olduğundan ötürü başınızı belaya sokma olasılığınız çok yüksek. Kısacası Deep Webte nerelerde gezindiğinize göre Deep Webin yasallığı değişir durumda.
Peki Deep Webe Girip Girmediğimiz Anlaşılabilir Mi?
Tor Browserın şifrelemesi her ne kadar mükemmele yakın olsa da Deep Webe girip girmediğiniz kolaylıkla anlaşılabilir.
Deep Webte Seviye Olayı Nedir?
Birde Deep Webte seviye dediğimiz bir olay var ki bu konuda pek fazla bilgiye sahip pek fazla insan yok. Kaç seviyesi bulunduğu bile resmen bir şehir efsanesi. Kimilerine göre 5 kimilerine göre 8 seviyesi bulunmakta. Peki seviye atladıkça ne oluyor? Deep Webin 8 seviye olduğunu varsayarsak biz Tor Browserdan .onion uzantılı sitelere girdiğimizde Seviye 4te oluyoruz. Seviye 4ten aşağısına sıradan browserlar ile de ulaşmak mümkün. Seviye 4te yukarıda maddeler halinde saydığım herşeye ve fazlasına ulaşmak mümkün. Peki bunca kötü şey Seviye 4te ise Seviye 8de neler olabilir ki dediğinizi duyuyorum. Seviye 5e geldiğimizde nükleer sistemlere dair bilgiler, çok ama çok üst düzey hackerlara ulaşmak mümkündür. Bu seviyenin bir diğer ismi de Marianas Webtir. Seviye 6ya geldiğimizde ise günümüzde bilinene en tehlikeli seviyedir. Ucu bucağı olmayan Deep Web. Devlet sırlarından tutunda kuantum teknolojisine kadar aklınıza gelen herşey. Hatta aklınıza gelmeyenler de dair. Kısacası uzak durmakta fayda var. En can alıcı noktaya geldik. Nasıl seviye atlayacağız? Bu günümüz teknolojisiyle (yani bizim sahip olduklarımızla) neredeyse imkansız. Hatta imkansız. Bu yüzden boşverin gitsin Seviye 4 neyinize yetmiyor yahu.
Deep Web Seviyeleri
Deep Web Seviyeleri
Bu kez faydalı olması dileğiyle yerine uzak durmanız dileğiyle diyerek bitiyorum konuyu. Umarım Deep Webin ne kadar tehlikeli bir platform olduğunun farkına varmışsınızdır![]()