Derin İstihbarata Giriş

"Squ4LL

Özel Üye
14 Tem 2009
14,316
592
# Derin İstihbarat #

Derin İsihbarat; hedefimizde olan kişilerin gerek dış görünüşlerine, gerek ise ruhsal davranışları dikkate alınarak yapılan İstihbarat'tır.

# Sanal Uzayda Derin İstihbarat #

Günümüz Teknoloji'si sayesinde İstihbarat'ın bir kısmı, Sanal Uzay da denilen İnternet Ağı'na da kollarını uzatmıştır. Bu ortam, derin bilgilerin elde edinmesini genel olarak kolaylaştırmıştır. Genel olarak dememizin sebebi; bazı uzman kişiler, kimliklerini çok iyi şekilde gizleyebilirler. İstihbarat'ı yaparken tüm olasılıklar değerlendirilmelidir.
Sanal Uzay'da çalışırken, hedefimizin bir İnsan olduğunu unutmamamız gerekir; çünkü İnsan, sömürmeye açık bir varlıktır. İstihbarat sayesinde tüm bu zaafiyetler, bir bir ortaya çıkar.



# Sanal Uzayda Derin İstihbarat Ön Hazırlık #

Hedefimize saldırmadan önce, mümkün olduğu kadar gizlenmemiz gerekir.
Gizlilik yöntemlerinden en önemlisi IP adresi ve USER-AGENT bilgileri ile zihnimizde kuracağımız kimlik bilgisi en başta gelir. Zihnimizde oluşturacağımız kimlik; hedeften hedefe değişmelidir, çünkü İnsanın en önemli açığı, düşkün olduğu eylemlerdir. Yani bu aşamada kendimizi hedefin ikizi hâle getirmeliyiz. Kimlik kısmını hallettikten sonra IP adresi bilgisini VPN'ler yardımı ile değiştirebiliriz. Hedefimizin bulunduğu ülkeye göre VPN konumu seçilmelidir. Eğer hedef yabancı ülkede ise, en azından uluslararası bir dil olan İngilizce dili öğrenilmelidir. User-Agent bilgisi ise; kullandığımız WEB Tarayıcı'nın, WEB adreslerine bağlanırken gönderdiği ve cihazımız hakkında bilgi saklayan bir dizi tanık dosyalardır.
Cihazımız Android ise ve kök erişimi varsa, şu dizine gidelim ve istediğimiz bilgileri uyarlayalım: /data/local/chrome-command-line ve bu dosyada yer alan cihaz markaniz, seri numarasi ve Android surumu gibi bilgileri istedigimiz gibi degistirebiliriz.


BMWa4M.png



# Sanal Uzayda Derin İstihbarat Uygulaması #


Hedef'le uyumlu olduğumuzu ona hissettirmemiz gerek, bunun için öncelikle hedefi anlamamız gerek. Anlamak kısmı, işin yarısından fazlasını barındırır. Hedefi anlamak için, hedefin bulunduğu Sanal ortamları tespit etmemiz gerek. Bunun en kolay yolu, Google tanıları yoludur. Örneğin A B kişisinin tüm hesaplarını bulmaya çalışalım, telefon numarası ile bulmak için: phonebook:+ALANKODUnumara şeklinde arayabiliriz. Numara belli değilse: site:"facebook.com" "instagram.com" "twitter.com" intext: İsim Soyisim
tanısı sayesinde, hedef kişinin tüm hesaplarını bulabiliriz.
Hesap işini hallettikten sonra hedefle irtibat kurmaya bakalım. Sanal uzay'da hedefin mimiklerini anlamak nerdeyse imkânsızdır ama hedefin yapısını, uygun cümleler kurarak irtibat sağlarsak öğrenebiliriz, çünkü İnsanların kurdukları cümleler, eğer uzman değillerse onların kimliğini ele verir. Sanal uzay'da bu zaafiyeti kullanmak için şahısla güven kazanmak gerekir, güven kazanmak için ise verimli ve genelde uzun irtibat kurulmalıdır.



fSW00I.png


Resimde bahsedilen A B, aratacağınız kişinin Adı ve Soyadı dır.


Konuda emeği geçen #!/ arkadaşımıza teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

'Execution

Kıdemli Üye
13 Ocak 2018
3,227
29
Ellerine sağlık abi. Hemen hemen herkesin bilgi edinip icraate geçebileceği bir konu olmuş :)
 

"Squ4LL

Özel Üye
14 Tem 2009
14,316
592
Güzel detaylı bir konu oldu hocam.
Elinize sağlık

Elinize sağlık hocam

Elinize sağlık hocam çok güzel olmuş

Ellerine sağlık abi. Hemen hemen herkesin bilgi edinip icraate geçebileceği bir konu olmuş :)


vιcεηтε;9037127' Alıntı:
Ellerinize sağlık hocam.



Yorumlarınız için teşekkür ederim
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.