Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladım hocam çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim, ben şey düşünüyorum almak gereksiz olabilir fiziksel erişimim olmadığı bir yere takılması gerekiyor, ben ne erişimi olan biriyim nede bir kuruluşum. Oyuzden gereksiz almaktan vazgeçtim.aynı işlevde değillerrubber ducky çok farklı digispark çok farklıdır internette dayatılan benzetmelere inanma çünkü biri projeler için biri ise saldırı için özelleştirilmiş versiyonu evet klavye ve fare gibi davranabilir ama exploit çalıştırma olsun HID amaçlı olması olsun farkını ortaya koyuyor rubber meslekle uğraşmıyorsan digispark ile küçük çaplı şeyler yapabilirsin boşuna para vermek mantıklı değil buraya getirtmek 200 doları buluyor
Teşekkür ederim açıklayıcı cevapınız için.Merhabalar, hangi amaçla kullanacağınıza bağlı olarak her iki seçenek de mantıklı, fakat farklar önemli.
Digispark (ATtiny85) çok ucuz, küçük ve hobi/öğrenme için mükemmel bir seçim; ATtiny85 tabanlı Digispark’ın yaklaşık 8 KB flash, ~512 byte SRAM/EEPROM gibi kısıtlı kaynakları var, USB HID ile çalışıyor ve küçük otomasyon işlerinde problemi çözer.
Rubber Ducky ise “plug-and-play” profesyonel bir keystroke-injection cihazı: hazır DuckyScript ekosistemi, stabil hız/performans, kolay payload yönetimi ve daha güvenilir ama fiyatı genelde 100 USD civarı.
Eğer amacınız öğrenmek, denemek, küçük DIY projeler ya da bütçe sınırlıysa Digispark alın. Ucuz, kolay ulaşılır, ama bellek ve hız sınırlı, bazı hedeflerde zamanlama/uyumluluk sorunları olabilir.
Eğer amacınız güvenilir, stabil ve hız/uyumluluk isteyen profesyonel pentest işleriyse Rubber Ducky daha uygun—hazır araçlar, payload yönetimi, güvenilir çalışma.
Orta yol arıyorsanız Arduino Pro Micro / Teensy (ATmega32u4 tabanlı) seçenekleri düşünün: daha fazla flash/RAM, native USB HID ve çok daha esnek; Digispark’tan pahalı ama Rubber Ducky’den genelde daha ucuz ve çok yönlüdür.
Digispark/ATtiny ile işler genelde “kendin yaz, ayarla” gerektirir (DigiKeyboard gibi kütüphanelerle). Windows/mac/linux uyumluluğu ve sürücü/süre gecikmelerine dikkat edin.